Mierea falsă este tot mai întâlnită pe rafturile magazinelor și la târgurile de produse agricole. Cumpărătorul neavizat o deosebește greu față de mierea naturală, organică, dar există câteva indicii care te pot ajuta, chiar dacă nu ai experiență.
Mierea falsă, amestecată cu diverse siropuri dulci sau ultra procesată pentru a împiedica procesul natural de cristalizare, ajunge tot mai des pe masa consumatorilor de rând. De multe ori, cumpărăm amestecuri de miere din diverse regiuni, ceea ce nu garantează calitatea produsului. De aceea, eticheta este primul lucru pe care trebuie să îl consulți cu atenție. Dacă sunt menționate pe etichetă adaosuri de glucoză sau sirop de porumb, ferește-te să o cumperi.
Primele indicii care arată mierea falsă
Eticheta trebuie să conțină datele apicultorului, termenul de valabilitate și detalii despre tipul de miere.
Culoarea trebuie să corespundă tipului de miere menționat pe ambalaj. Mierea de salcâm are o nuanță translucidă, aproape albă, mierea polifloră trebuie să fie de un galben deschis care strălucește la lumină, iar mierea de brad sau de mană are o culoare de chihlimbar maroniu-roșcat.
Densitatea mierii este un alt indiciu al calității și poate fi verificată pe loc, în magazin. Întoarce borcanul cu capacul în jos și, dacă bula de aer se mișcă foarte lent spre interior, densitatea mierii este ridicată și este un produs de calitate.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro