7 filme pentru copii cu mesaj spiritual - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 filme pentru copii cu mesaj spiritual

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 7 filme pentru copii cu mesaj spiritual
filme pentru copii

„Un copil poate invata un adult trei lucruri: sa se bucure fara motiv, sa fie curios si sa ceara ceva fara sa oboseasca” – Paulo Coelho

Latura spirituala a existentei umane capata din ce in ce mai mult interes. Mesajele spirituale se pot regasi inclusiv in filme pentru copii. Important este sa le vedem si sa le acceptam.

Iata 7 filme pentru copii cu mesaj spiritual.

Filme pentru copii # 1. Copiii din Rai (Children of Heaven)

Cinematografia iraniana aduce in prim plan cat de greu este sa fii copil intr-o lume in care inveti ca munca inseamna dragoste, iar suferinta este obligatorie. Mesajul este ca luminita de la capatul tunelului exista, ca suntem iubiti si protejati, indiferent cat suntem de singuri.

Filme pentru copii # 2. Neinfricata (Brave)

Spre deosebire de celalte printese Disney care isi asteapta cuminti printul, Merida este o luptatoare, o arcasa iscusita care ignora regulile impuse de regat si isi urmeaza propria inima.

Filme pentru copii # 3. Calatoria lui Chihiro (Spirited Away)

Filmul este despre o fetita ai carei parinti sunt rapiti de spirite, iar pentru a-i recupera trebuie sa lucreze intr-o casa aflata la granita dintre lumea oamenilor si cea a spiritelor.

Filme pentru copii # 4. Kirikou si vrajitoarea (Kirikou and Karaba the Sorceress)

Filmul este despre un baietel care isi pune intrebari despre lume, nu intelege de ce oamenii traiesc in frici irationale. De la el invatam ca si cei care tortureaza au propriile suferinte si ar trebui intelesi si ca trebuie sa ne impacam cu umbrele noastre.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/01/2022