4. Poti determina prospetimea oului punandu-l in apa cu sare
Daca esti in dubii si nu ai idee cat de proaspete sunt ouale din frigider le poti face un test foarte simplu. Amesteca doua linguri de sare cu doua cesti de apa. Apoi pune ouale in solutia rezultata. Daca oul se ridica la suprafata si pluteste, arunca-l. Daca sta pe fundul recipientului, atunci este proaspat. Daca oul sta usor ridicat de partea inferioara, cu varful spre recipient, atunci este vechi de o saptamana. Oul are trei saptamani daca sta pe verticala, cu varful lipit de fundul recipientului si partea inferioara in sus.
Nu rata nici: Aliment controversat: 5 mituri despre ouă
5. Membrana oului o poti folosi ca masca pentru ochi
Sparge usor oul si curata cu atentie pielita care inconjoara albusul si galbenusul. Poti folosi aceasta membrana ca masca pentru ochi. Aplica pojghita respectiva pe sub ochi, atentie NU pe ochi. Apoi las-o sa se usuce si spala-te cu multa apa. Vei simti diferenta.
6. Ce spun galbenusul si albusul despre ou
Un galbenus inchis la culoare contine multe carotenoide, ceea ce inseamna ca gaina respectiva a avut o dieta variata. Ca urmare, tu vei beneficia din plin de vitamina A si omega-3, grasimi si proteine provenite de la ou. De asemenea, daca albusul este tulbure, cetos, inseamna ca oul este proaspat. Daca este limpede, clar, oul este mai vechi. Daca albusul are tente de rozaliu si prezinta irizatii, este chiar stricat. Arunca-l!
Citeste si: Oul, prieten sau dusman? Cand, cat si cum sa mananci oua
Imagine de S. Hermann & F. Richter de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2