Shop
Ultimele 100 de articole

5 orașe în care să te muți dacă Bucureștiul ți se pare prea aglomerat

03 decembrie 2021, , Vizualizări:
orașe în care să te muți

Sunt multe motive pentru care să te muți din București dar traficul infernal este cap de listă. Conform INRIX 2020 Global Traffic Scorecard, București se află pe primul loc din lume din punct de vedere al aglomerației în trafic. Tot aici aflăm că un șofer petrece la volan aproximativ 134 de ore și că viteza medie de deplasare cu mașina prin oraș este de 24 km/h. 

Dacă te gândești să te mulți din București pentru că ți se pare prea aglomerat, ți-am pregătit o listă cu orașe pe care să le iei în considerare.

Timișoara sau Cluj

Dacă vrei un oraș mai puțin aglomerat dar cu toate beneficiile unui oraș mare, atunci Cluj sau Timișoara pot fi opțiuni foarte bune. Cu o infrastructură dezvoltată, un nivel bun de trai, evenimente și multe locuri de vizitat și relaxat în orașe și în împrejurimi, nu e de mirare că tot mai mulți aleg să se relocheze aici.

Datele din această statistică arată că sunt orașele cu cele mai multe oferte de locuri de muncă după București și nivelul ofertelor salariale este asemănător. Partea mai puțin bună este că și nivelul chiriilor se apropie – în cazul Clujului chiar îl depășește – de cel din Capitală.

Sibiu

Dacă vrei să schimbi cu totul ritmul, Sibiu este o opțiune pentru tine. Un oraș frumos și boem cu un patrimoniu cultural bogat, liniștit, un loc ideal să-ți întemeiezi o familie. Din punct de vedere al ofertelor de locuri de muncă se află în top 10 iar costul de trai este mult mai scăzut decât în București. Rămâne doar să te gândești ce vei face cu tot timpul liber pe care o să-l ai, poate te apuci de un hobby.

Sighișoara

Este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa și  site UNESCO. Cunoscut pentru potențialul turistic și festivalul medieval anual, Sighișoara are doar 28.000 de locuitori. O mutare aici presupune o schimbare fundamentală a stilului de viață, însă beneficiile sunt multe: o viață mai liniștită și sănătoasă, mai mult timp liber de petrecut cu familia, activități în aer liber (pentru că nu se întâmplă prea multe lucruri). 

Pentru că este un oraș mic, oferta de joburi nu este foarte mare, însă dacă meseria îți permite, poți oricând să alegi un job remote. 

Sinaia

Dacă vrei să scapi de aglomerația din București dar să poți ajunge în oraș într-un timp decent, Sinaia poate fi o variantă bună. Este un oraș mic, montan, cu multă istorie, care oferă posibilitatea de a practica tot felul de activități în aer liber: sky, hiking, trasee pentru biciclete, alpinism etc. Iar dacă îți plănuiești drumurile spre București, eviți ușor traficul de pe Valea Prahovei. O altă variantă este să iei trenul, faci cam o oră și jumătate, cât îți ia să vezi 2 episoade din serialul tău preferat.

În cazul în care te muți în Sinaia, este important să iei în considerare existența urșilor. Alertele sunt destul de frecvente și pericolul este real.

Foto: wirestock

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.