Mâncarea proaspătă este bună și sănătoasă, dar există câteva alimente care sunt mult mai bune la două sau chiar trei zile de la preparare. Află de ce e mai bine să ai răbdare și să le consumi puțin mai târziu!
Lasagna, delicioasă mai ales a doua zi
Lasagna, preferată de toți cei care îndrăgesc pastele, este foarte bună în ziua în care o gătești, dar mult mai gustoasă a doua zi. Dacă o lași să se răcească la temperatura camerei și apoi o pui la frigider peste noapte, a doua zi trebuie să o încălzești la o temperatură moderată, astfel ca sucurile și aromele din carne să pătrundă mai bine în paste. Trebuie să ții cont de un singur lucru: să fierbi pastele al diente, când o pregătești!
Sosul de curry, mai bun peste noapte
Sățios și bogat în arome, sosul de curry merge de minune la salatele cu carne de pui, la ficăței sau chifteluțe. În prima zi, când îl pregătești, se simt mai degrabă toate aromele separat, oricât de bine l-ai omogeniza. Muștarul, curry, piperul sau ghimbirul se întrepătrund abia după câteva ore și crează un gust nou, mult mai bogat și mai onctuos. De aceea, e bine să consumi acest sos după ce a stat o noapte la frigider.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT