25 de filme romantice la care să te uiți de Ziua îndrăgostiților - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

25 de filme romantice la care să te uiți de Ziua îndrăgostiților

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 25 de filme romantice la care să te uiți de Ziua îndrăgostiților
filme romantice
Credit foto: Depositphotos.com

Vrei să petreci Ziua Îndrăgostiților alături de persoana iubită, acasă, liniștiti, într-o atmosferă romantică? Ai în plan și vizionarea unor filme de dragoste? Dacă da, îți lăsăm mai jos o listă care să te inspire!

Vizionare plăcută și Happy Valentine’s Day!

Iată 25 de filme romantice la care să te uiți de Ziua îndrăgostiților

The Notebook – Jurnalul (2004)

O listă de filme romantice pentru Ziua Îndrăgostiților care să nu include și The Notebook? E imposibil! Cine ar îndrăzni să facă asta? Ryan Gosling și Rachel McAdams joacă rolul lui Noah și, respectiv, Allie. Se îndrăgostesc, dar povestea lor de dragoste nu este lipsită de încercări și belele. Sfârșitul sfâșietor, dar perfect, te va face să-ți dea lacrimile.

Before Sunrise/ Before Sunset/ Before Midnight – Înainte de răsărit/Înainte de apus/ Înainte de miezul nopții (1995/2004/2013)

Trilogia Înainte de răsărit este unul dintre cele mai emblematice filme din istoria Hollywood-ului, Jesse (Ethan Hawke) și Celine (Julie Delpy) devenind emblem ale filmelor romantice.

Primul film se concentrează pe protagoniștii care se plimbă prin Viena toată noaptea, își vorbesc și se îndrăgostesc încet. A doua poveste are loc nouă ani mai târziu, la Paris, unde se reîntâlnesc, iar partea finală în Grecia, unde rămân să trăiască fericiți pentru totdeauna. Filmul surprinde perfect esența adevărată a romantismului, simplitatea sa și ceea ce reprezintă de fapt.   

Notting Hill (1999)

Acest film nu are nevoie de nicio prezentare și a fost declarat de nenumărate ori, cel mai bun film romantic din toate timpurile. Amplasată la Londra, povestea se învârte în jurul unui proprietar englez de librărie (Hugh Grant) și al unei celebre actrițe americane (Julia Roberts), și despre modul în care se îndrăgostesc încet, dar sigur, unul de celălalt.

Casablanca (1942)

S-au făcut multe filme despre dragostea în timp de război, dar nimic nu detronează Casablanca. Ingrid Bergman și Humphrey Bogart au dat tot ce-au avut mai bun și s-au asigurat ca personajele lor, Rick Blaine și Ilsa Lund, vor rămâne în inimile și mințile publicului pentru totdeauna. Filmul este considerat perfect si a fost declarant cel mai bun film de la Hollywood al tuturor timpurilor de către renumitul critic Leonard Maltin.

Te mai poate intersa: 10 filme care iti vor deschide mintea. Trebuie sa le vezi si tu!

About Time – Era și timpul (2013)

Este filmul perfect pentru a viziona împreună cu partenerul tău în timp ce vă relaxați împreună acasă. Domhnall Gleeson și Rachel Mcadams sunt perfecți și își pun sufletul în acest film. Tim și Mary au gravat fără efort povestea lor de dragoste în inimile noastre.

Love, Simon – Cu dragoste, Simon (2018)

Elev de liceu, Simon Spier are un secret major pe care nu l-a spus nimănui până acum: este gay. Dar când acest secret al său amenință să iasă la iveală în fața tuturor, el trebuie să se împace cu posibilele repercusiuni și, cel mai important, trebuie să se împace cu identitatea lui.

Modul în care își gestionează propriile sentimente, se acceptă pe sine și în cele din urmă găsește că dragostea este suficient pentru a-ți topi inima.

The Big Sick (2017)

Acest film nu este o comedie romantică tipică, dar merită să-l vezi. Are la bază povestea de dragoste adevărată a lui Kumail Nanjiani și a soției sale, Emily V. Gordon. Kumail Nanjiani (care se joacă pe sine) se îndrăgostește de Emily Gardner (interpretată de Zoe Kazan). Lucrurile complică teribil când ea intră în comă din cauza unei boli inexplicabile, iar el trebuie să se împace cu sentimentele sale reale și să se confrunte cu familia lui și a ei. Toate în același timp.

To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

Lana Condor o joacă pe Lara Jean și Noah Centineo îl joacă pe Peter Kavinsky în această poveste drăguță de dragoste de liceu. Lara este timidă prin excelență, iar Peter este un sportiv chipeș și cel mai popular băiat din școală. Când Lara era mai mică, obișnuia să le scrie scrisori secrete băieților de care era îndrăgostită, dar nu le trimitea niciodată prin poștă și le ținea într-o cutie în dulapul ei. Când scrisorile de dragoste sunt expuse accidental, începe ”dezastrul”.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie:
Data articol: 10/02/2023