Shop
Ultimele 100 de articole

20 de mame care au schimbat lumea. Jos palaria in fata lor!

09 martie 2018, , Vizualizări: 240
mame celebre

Exista o multime de femei remarcabile in decursul istoriei. Dar cele care au fost si mame merita cunoscute de catre toata lumea si mentionate in aceasta luna, dedicata sexului feminin.

Iata 20 de mame luptatoare care nu s-au lasat ingenuncheate de idei preconcepute si au reusit sa schimbe lumea, dovedind ca pot avea in acelasi timp si familii.

 

  1. Marie Curie

Prima pe lista, fizician, chimist, sotie si mama a doi copii, Marie Curie a fost cu adevarat o femeie a epocii Renasterii. Este recunoscuta pentru munca in cercetarea radioactivitatii, ce a condus la descoperirea elementelor poloniu si radiu. In anul 1903 a devenit prima femeie care a castigat un premiul Nobel, apoi singura persoana care a castigat doua premii Nobel si prima femeie profesor de la Universitatea din Paris.

 

  1. Dorothy Hodgkin

Mama si biochimist a castigat premiul Nobel in chimie in anul 1964, atribuindu-i-se meritele de a imbunatati asistenta medicala drept urmare a muncii in descoperirea structurii de penicilina, insulina si vitamina B12. A fost un specialist de top in cristalografia cu raze X, o tehnologie relativ noua la acea perioada.

 

  1. Susan La Flesche Picotte

Aceasta deschizatoare de drumuri a primit distinctia de a deveni prima femeie amerindiana care a practicat medicina. Desi a calatorit in Virginia si Pennsylvania pentru a-si lua doctoratul (in 1889), a revenit in Omaha, rezervatia copilariei sale pentru a aduce tratamente si a-si ingriji conlocuitorii. A fost mama a doi copii si a avut pacienti albi si amerindieni, militand pentru egalitatea in domeniul asistentei medicale. Cunostea importanta unui mediu steril de munca, respectiv ca ajuta la prevenirea proliferarii bolilor.

 

Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu