11 beneficii pentru sanatate oferite de animalele de companie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

11 beneficii pentru sanatate oferite de animalele de companie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 11 beneficii pentru sanatate oferite de animalele de companie
beneficii pentru sanatate oferite de animalele de companie
Credit foto: Imagine de StockSnap de la Pixabay

Tot mai multi oameni isi aleg sa aiba un animal de companie. Daca ai avut vreodata un caine sau o pisica, poti, cu siguranta, sa enumeri cateva beneficii legate de detinerea unui animal de companie. Un priten patruped sau chiar inaripat este bun pentru sanatatea ta fizica, psihica, emotionala si spirituala. Exista chiar terapii in care sunt folositi cainii pentru a-i ajuta pe bolnavi sa-si depaseasca problemele de sanatate.

Iata cateva dintre avantajele detinerii unui animal de companie.

Asigura scaderea intensitatii durerilor

Cainii au un efect pozitiv asupra reducerii intensitatii durerilor in cazul persoanele care au suferit interventii chirurgicale sau a celor care se confrunta zilnic cu dureri, ca de exemplu bolnavii de fibromialgie.

Animale de companie. Top cele mai potrivite animale de companie pentru copii

Maresc durata activitatii fizice

Proprietarii de caini fac mai multa miscare decat cei care nu au un astfel de animal de companie, iar asta nu vine doar din plimbatul celui mai bun prieten al omului. Potrivit unui studiu persoanele care au caine fac cu 30 de minute mai multa miscare (in afara plimbatului animalului) pe saptamana decat cei care nu au un patruped.

Imbunatatesc functiile cognitive

Un studiu realizat de Universitatea din Maryland a demonstrat ca terapia cu animale ajuta la pastrarea si imbunatatirea functiilor cognitive in cazul pacientilor care se confruntau cu afectiuni mentale.

Te scapa de stre si imbunatatesc starea de spirit

Pisicile, cainii, iepurii, pasarile si chiar pestii te ajuta sa te eliberezi de stres si iti imbunatatesc starea de spirit. Chiar si urmarirea unor clipuri cu pisici, spre exemplu, ii face pe privitori sa se simta mai putin tristi, anxiosi sau plictisiti si sa se simta mai plini de viata dupa o ora de vizionare a unor astfel de filmulete, sustine un studiu realizat la Media School din Indiana.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 10/05/2024