10 secrete despre capuse pe care trebuie sa le stii! Afla cum sa eviti sa fii muscat - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 secrete despre capuse pe care trebuie sa le stii! Afla cum sa eviti sa fii muscat

despre capuse

Boala Lyme si altele…

Boala Lyme este una dintre cele mai grave pe care le poate transmite o capusa, insa pericolele nu se opresc aici. Enervantele arahnide pot transmite 10 tipuri de boli diferite: febra patata a Muntilor Stancosi, babesioza, anaplasmoza, ehrlichioza etc. Tipul de boala depinde de tipul de capusa care te musca si sunt peste 800 de specii de capuse in intreaga lume.

Citeste si: Boala Lyme. Tot ce trebuie sa stii despre boala transmisa de CAPUSE

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

E posibil sa nu te imbolnavesti

Nu intra in panica. Tu toate capusele sunt purtatoare de bacterii. Daca sunt indepartate cum trebuie, se reduc riscurile de a fi infestat cu ceva. De asemenea, riscul infestarii cu Boala Lyme creste semnificativ daca capusa nu este indepartata in 36 de ore.

Le plac cateii, dar si pisicile

Daca iti iubesti animalul de companie la fel de mult precum capusele, atunci utilizeaza zilnic zgarda anticapuse sau spray-urile repelent. In cazul pisicilor, cere sfatul medicului veterinar cu privire la substantele pe care sa le folosesti impotriva capuselor. Pisicile sunt mult mai sensibile la chimicale.

Atentie la glezne

Boala Lyme este transmisa, in general, de nimfele capuselor. Verifica des zona gleznelor caci nimfele sunt prea mici pentru a se ridica prea mult de la nivelul solului.

Nu rata nici: Muscatura de capusa. Cum sa eviti capusele si ce ai de facut daca esti muscat

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 01/08/2021