SPECIAL 9 februarie 2024: Luna Nouă se aliniază cu întunecatul Pluto în Vărsător. Un nou capitol începe în viața noastră. Ne acceptăm UMBRELE? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

SPECIAL 9 februarie 2024: Luna Nouă se aliniază cu întunecatul Pluto în Vărsător. Un nou capitol începe în viața noastră. Ne acceptăm UMBRELE?

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » SPECIAL 9 februarie 2024: Luna Nouă se aliniază cu întunecatul Pluto în Vărsător. Un nou capitol începe în viața noastră. Ne acceptăm UMBRELE?
Luna Nouă se aliniază cu întunecatul Pluto în Vărsător
Credit foto: Depositphotos.com

„Ferma animalelor” de George Orwell este o nuvelă alegorică despre câteva animale de la o fermă. Într-o zi, animalele, conduse de un cuplu de porci (Bulgăre de Zăpada și Napoleon), conduc o rebeliune împotriva proprietarului uman al fermei. Animalele îl alungă cu succes și stabilesc „Ferma Animalelor”. Ei sunt de acord să adopte Cele Șapte Porunci ale Animalismului ca și constituție. Cea mai importantă dintre acestea este ultima poruncă: „Toate animalele sunt egale.”

Dar lucrurile nu merg atât de lin cum era de așteptat. Napoleon îl alungă pe Bulgăre de Zăpada din fermă și își arogă conducerea deplină. El încalcă treptat tot mai multe porunci pe măsură ce comportamentul său devine din ce în ce mai asemănător cu cel al fostului stăpân uman.

Punctul culminant vine câțiva ani mai târziu când animalele îl văd pe Napoleon purtând un bici (încălcări ale poruncilor) și descoperă că toate poruncile au fost reduse la simplul „Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decât altele.”

Ce înseamnă asta?

Luna Nouă în Vărsător. Unii oameni sunt mai egali decât alții

Metafora din „Ferma Animalelor” sugerează că idealurile justiției sociale și egalității care au inspirat revoluția animalelor se prăbușesc în cele din urmă sub influența corupției puterii.

Napoleon și porcii au devenit la fel ca oamenii pe care i-au răsturnat.

Similar, idealurile noastre sună inițial nobile și promițătoare, dar în realitate ele adesea nu rezistă corupției puterii și interesului personal.

Reflecția asupra fragilității idealurilor noastre și a susceptibilității lor la corupție este mai crucială ca niciodată, mai ales când avem o Lună Nouă în Vărsător și un stelium în Vărsător.

Vărsătorul guvernează speranțele noastre, visurile și cauzele sociale cu care rezonăm. La un nivel mai profund, Vărsătorul guvernează umanitatea, acel loc unde aspirațiile noastre individuale se intersectează cu viziunea colectivă pentru o lume mai bună.

E Lună nouă în Vărsător. Ce să faci și ce să nu faci ca să-ți meargă bine!

Luna Nouă în Vărsător – Ce ne face umani

Luna Nouă are loc pe 9 februarie 2024, în Vărsător și aduce în discuție esența umanității în sine. Ce definește umanitatea noastră?

Există o diferență între ceea ce ne face indivizi și ceea ce ne face umani. A fi uman nu este ceea ce ne face unici (zodia Leu) – ci ceea ce ne face asemănători (zodiac Vărsător). A fi uman este acea cunoaștere profundă că suntem cu toții în această poveste împreună. Dacă unul dintre noi suferă, întreaga umanitate suferă.

Dacă există un război, este uman să luăm partea cuiva? Este acceptabil ca unii oameni să moară pentru că sunt „dușmani”?

Lumea nu este un câmp de Counter Strike. Fiecare ființă umană este fiul sau fiica cuiva.

„Nu există altă cale”. Există întotdeauna o cale mai bună, dacă suntem dispuși să o găsim.

Dar acest lucru necesită să încetăm să operăm dintr-un scenariu „bine” vs. „rău”, „corect” vs. „greșit”.

Batman și Joker sunt personaje fictive. Sunt care aspiră să fie eroi devin Jokerii.

Orice poate fi justificat prin paradigma bun vs. rău. Când luptăm pentru anumite persoane, obiective sau idealuri (în detrimentul altora) – merită să reevaluăm motivațiile noastre. Suntem cu adevărat conduși de umanitatea noastră? Sau există o altă motivație?

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/02/2024