Semnificatiile spirituale ale echinoctiului de primavara! Inceputul anului nou astrologic! Ritualuri de purificare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatiile spirituale ale echinoctiului de primavara! Inceputul anului nou astrologic! Ritualuri de purificare

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Semnificatiile spirituale ale echinoctiului de primavara! Inceputul anului nou astrologic! Ritualuri de purificare
Semnificatiile spirituale ale echinoctiului de primavara

Primavara se va instala si din punct de vedere astronomic, odata cu echinoctiul de primavara din 20-21 martie 2022. Semnificatiile sprirituale ale echinoctiului de primavara sunt complexe si le vei afla in ceea ce urmeaza. Pe langa “reinnoirea” anotimpurilor, are loc si o reinnoire a spiritului oamenilor.

Echinoctiul de primavara presupune egalitatea dintre orele de lumina si orele de noapte, urmand ca dupa acest moment ziua sa fie mai mare decat noaptea. Lumina invinge intunericul, caldura invinge frigul, speranta invinge deznadejdea. Acestea ar fi, pe scurt, mesajul transmis de echinoctiu. Dupa lunile de iarna calendaristice sau sufletesti, este momentul sa-ti setezi intentii noi. Caci, echinoctiul aduce si inceputul Noului an astrologic, nu doar al primaverii astronomice. Esti pregatit sa renunti la iarna sufletului tau? Esti pregatit sa infloresti?

Ce este echinoctiul de primavara?

Echinoctiul de primavara reprezinta tranzitia periodica de la iarna la primavara. Soarele se muta deasupra ecuatorului, iar lumina zilei este egala cu intunericul noptii. De altfel, termenul echinoctiu provine din limba Latina care s-ar traduce prin “egal cu noaptea”, referindu-se la faptul ca ziua va avea 12 ore, iar noaptea tot 12 ore.

Inca de la solstitiul de iarna (cea mai intunecata zi din an) – de la mijlocul lui decembrie – lumina zilei a inceput sa creasca incet, dar sigur, aducand din ce in ce mai multa caldura de la soare.

Citeste si: Echinoctiu de primavara 2022. Semnificatii astrologice PUTERNICE. Cum te influenteaza energia primaverii

Semnificatiile spirituale ale echinoctiului de primavara

In multe culturi si religii, momentul echinoctiului de primavara este foarte important. Trecerea de la un anotimp la altul este marcata ca renasterea vietii insesi. In antichitate, grecii, egiptenii si maiasii aveau ritualuri de curatare energetica pentru casele lor si pentru ei insisi.

Unele culturi pagane aveau un ritual denumit Ostara, care avea legatura cu pregatirea ogoarelor agricole. De asemenea, anul nou persan – Nowruz – se celebra tot cu prilejul echinoctiului de primavara. Alte culturi aveau un festival al primaverii, in care era celebrata natura si transformarile prin care trece, iar una din activitatile tratidionale era vopsitul oualor.

Incepe anul nou astrologic!

Din punct de vedere astrologic, Soarele se muta in Berbec, primul semn al zodiacului. Asadar, incepe anul nou astrologic. O alta perioada pentru noi inceputuri, mai ales ca Berbecul este o zodie ambitioasa, muncitoare, de actiune. Berbecul patroneaza prima casa zodiacala, a sinelui. Aceasta casa mai este cunoscuta ca si casa ascendentului, care gestioneaza tot ce tine de stil, imagine de sine, asertivitate fata de altii si fata de sine.

Echinoctiul de primavara este, asadar, oportunitatea divina pentru reinventare, transformare atat la nivel personal, cat si la nivel colectiv.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/03/2022