Pluto revine în Vărsător după 236 de ani. Ne ”invinge” inteligența artificială? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pluto revine în Vărsător după 236 de ani. Ne ”invinge” inteligența artificială?

Pluto revine în Vărsător
Credit foto: Depositphotos.com

Pluto în Vărsător – Puterea oamenilor?

Acum, când Pluto este în Vărsător, noi, oamenii, avem puterea. Acest lucru poate suna foarte atrăgător, dar cu o mare putere vine o mare responsabilitate. Vărsătorul conduce grupuri de oameni, iar partea neevoluată a lui Pluto din Vărsător este „grupul meu împotriva grupului tău”. Partea evoluată a lui Pluto Vărsător dă putere umanității. Constituția americană, considerată încă punctul culminant al „drepturilor tuturor”, a fost scrisă când Pluto a fost ultima dată în Vărsător, acum 236 de ani.

Pluto în Vărsător și sistemul financiar

Revenind la temele actuale Pluto în Vărsător – instituții financiare implicite și IA. Cine va salva băncile? În epoca Pluto în Capricorn, statul a salvat băncile (cu datorii finanțate de impozite). În epoca Pluto Vărsător, noi suntem cei care ne vom asuma responsabilitatea pentru fiasco-ul unui sistem la care probabil am contribuit, dacă nu direct, implicit, mergând cu el. Doar că unii oameni nu vor mai dori să plătească datoria factorilor de decizie greșiți prin inflație sau taxe majorate – practic din propriile buzunare.

Poate că oamenii nu vor mai avea încredere în instituțiile financiare care i-au dezamăgit din nou și din nou și vor alege să treacă la sisteme mai transparente sau democratice. Și poate că unii oameni vor reflecta asupra modului în care ei înșiși au contribuit la situația actuală prin îndatorare sau cumpărând scheme de „îmbogățire rapidă” fără a-și susține investițiile cu crearea de valoare.

Pluto în Vărsător și inteligența artificială

Dar inteligenta artificiala (IA)? Viitorul IA în Epoca Vărsătorului va depinde de ceea ce facem cu puterea lui Pluto: o folosim sau abuzăm de ea? Folosim IA pentru a înlocui educația sau creativitatea și să „păcălim sistemul”, SAU le folosim ca instrumente pentru a crea valoare? Depinde în totalitate de noi. IA poate fi fantoma din mașină sau mașina din fantomă. IA este ceea ce alimentăm în IA.

Pluto în Vărsător este despre a împuternici oamenii să ia propriile decizii și să creeze împreună o lume mai bună. Cu această nouă perspectivă, Pluto a continuat să-și îmbrățișeze energia în Vărsător, dar acum cu o abordare mai umilă și mai colaborativă. Și pe măsură ce a lucrat cu oamenii pentru a crea o lume mai bună, Pluto a descoperit un nou sentiment de scop și apartenență la univers.

Sursa: AstroButterfly.com

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/03/2023