Luna plina a viermelui 7-8 martie 2023. Semnificatii spirituale ale Lunii pline in Fecioara - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Luna plina a viermelui 7-8 martie 2023. Semnificatii spirituale ale Lunii pline in Fecioara

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Luna plina a viermelui 7-8 martie 2023. Semnificatii spirituale ale Lunii pline in Fecioara
Luna plina a viermelui
Credit foto: Depositphotos.com

Luna Plina din martie 2023 are loc in 7-8 martie. Energia Pestilor, zodie in care se afla acum Soarele, se simte puternic in aceasta perioada. Pentru a contrabalansa lucrurile, intotdeauna in sezonul Pestilor va fi Luna plina in Fecioara, zodia care ne aduce tot timpul cu picioarele pe pamant. Pe cat de mult ne imping Pestii spre visare, cu atat ne trage Fecioara spre realitatea practica a zilelor noastre.

Luna plina a viermelui – semnificatii

Luna plina din martie este numita in mod obisnuit Luna plina a viermelui. Acesta denumire vine de  la ramele care se furiseaza din pamant, pe masura ce pamantul incepe sa se dezghete in martie. Iata un fapt putin cunoscut despre Luna plina din martie: a fost numita Luna Viermelui doar de triburile de nativi americani din sud. De fapt, triburile nordice nu ar fi numit-o vreodata Luna viermelui.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

In esenta, ramele nu au existat in America de Nord. Ar fi literalmente imposibil pentru triburile nordice sa vada rame care sa apara in martie. Toate ramele pe care le vedeti astazi in America de Nord sunt specii invazive aduse de colonisti. Aceste rame au fost aduse fie dintr-o intentie gresita de a ajuta la fertilizarea solului, fie ca un accident impreuna cu plantele transportate sau solul folosit pentru balast in nave. Colonistii nu stiau ca, in timpul ultimei epoci glaciare, ghetarii s-au raspandit atat de departe in Canada si in partile de nord ale Statelor Unite, incat toate ramele au fost complet distruse.

Cand gheata s-a topit acum 12.000 de ani, padurile native din acele zone au crescut din nou si s-au adaptat la pierderea ramelor. Cresterea acestor paduri a devenit dependenta de un strat de duff, care este un strat de compost format din frunze in descompunere si alte materii organice putrezite. Daca vizitati vreodata una dintre aceste paduri native, vi se va cere sa va curatati pantofii si sa va asigurati ca nu au oua de rame. Acest lucru se datoreaza faptului ca, desi sunt in mod normal inofensive peste tot, ramele vor distruge agresiv stratul de puf al padurii native mancand direct prin el.

Acesta este motivul pentru care in triburile nord-americane, cum ar fi tribul Shawnee, Luna Viermelui este numita Luna Sevei, ca o amintire pentru triburi ca pot incepe sa recolteze sirop de artar.

In general, Luna plina a lunii martie este cunoscuta ca un vestitor pentru inceputul primaverii si noile cicluri agricole.

Anglo-saxonii au folosit chiar Luna Viermelui ca o modalitate de a prezice starea recoltelor lor. Ei o numeau Luna Furtunii daca era furtunoasa, ceea ce era un semn ca recoltele lor vor esua. Dar daca era uscat, ei o numeau Luna Aspra, un indiciu al unei recolte generoase.

Unul dintre celelalte nume ale sale este Luna Casta, simbolizand puritatea primaverii timpurii. Tribul Pueblo a numit-o Luna Cand frunzele apar, in timp ce in cultura Shoshone era cunoscuta ca Luna Calda. Uneori este numita Luna Corbului, dupa corbi și alte pasari care apar pe masura ce iarna se apropie de sfarsit. Alteori, se numeste Luna Crustei, din cauza zapezii care devine ca o crusta cand se dezgheta la soare si ingheata la lumina Lunii.

In India, luna plina din martie este vazuta si ca un simbol al sosirii primaverii si coincide cu festivalul Holi. Aceasta este o petrecere tumultoasa in care comunitatile indiene din intreaga lume se angajeaza intr-o lupta uriasa cu apa. Toata lumea iese in strada si se stropesc unii pe altii cu apa colorata si pulberi, cantand si dansand cu strainii impreuna cu cei dragi deopotriva. Sa va jucati si sa petreceti impreuna este o sansa pentru voi de a repara relatiile care s-au stricat, reafirmandu-va legaturile sociale existente pe masura ce avansati impreuna in noul an.

sursa: moongiant.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 04/03/2023