Eveniment special pe cer. Marte retrograd acoperit de Luna plină în Gemeni. Emoții puternice și riscuri! Ce avem de făcut? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Eveniment special pe cer. Marte retrograd acoperit de Luna plină în Gemeni. Emoții puternice și riscuri! Ce avem de făcut?

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Eveniment special pe cer. Marte retrograd acoperit de Luna plină în Gemeni. Emoții puternice și riscuri! Ce avem de făcut?
Marte retrograd acoperit de Luna plină în Gemeni
Credit foto: Depositphotos.com

Joi 8 decembrie, un eveniment rar se va petrece pe cer. Luna plină în Gemeni îl va acoperi total pe Marte, retrograd în Gemeni. Fenomenul poartă numele de ocultare (ascundere). Ocultarea diferă de eclipsă prin faptul că, la eclipsă, corpul ceresc care se suprapune peste alt corp ceresc îl acoperă cu umbra sa. Ceea ce în cazul ocultării nu se petrece.

Marte ”în umbră”

Ocultarea lui Marte este un eveniment special. In 2019, Luna aproape plină l-a acoperit pe Saturn,  iar in 2024 il va oculta pe Antares. Aceasta este cea mai apropiată opoziție a lui Marte față de o Lună Plină cu ocultație lunară pentru secolul 21. Ocultările lui Marte din secolul 21 aproape (mai puțin de 24 de ore) de Luna Plină au avut loc și pe 24 decembrie 2007. Următoarele vor fi pe 14 ianuarie 2025, 5 februarie 2042, 28 mai 2048, 27 februarie 2059 și, în final, pe 27 aprilie 2078. Aceasta din urmă prezintă și o eclipsă de Lună în penumbră.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Horoscop special: MERCUR în seriosul CAPRICORN. 6 decembrie 2022 – 11 februarie 2023! Energie nouă, ATENȚIE ce gândești și vorbești la trecerea dintre ani!

Emoții puternice – Riscuri mari

Luna reprezintă emoțiile tale, obiceiurile inconștiente, amintirile, dispozițiile, reacțiile, mama, îngrijirea, casa, nevoia de securitate și trecutul. Marte este asociat cu încrederea, afirmarea de sine, agresivitatea, sexualitatea, energia (în special energia direcționată spre obiectiv), puterea, ambiția și impulsivitatea. Acesta guvernează sporturile, competițiile și activitățile fizice în general.

Luna în conjuncție cu Marte îți oferă curajul, entuziasmul și inițiativa de a acționa conform dorințelor tale cele mai puternice. Relațiile intime beneficiază de o carismă sporită și de sex-appeal. Poți să vorbești răspicat pentru a-ți apăra familia și pe tine însuți sau poți lupta pentru o cauză de care îți pasă.

Dar impulsivitatea și nerăbdarea pot face ca emoțiile tale puternice și reacțiile subconștiente să fie dificil de controlat. Tu sau cineva apropiat s-ar putea să deveniți rapid iritabil, agitat, răutăcios, nepoliticos, chiar violent. Reflexele rapide combinate cu instinctele agresive aduc pericole din asumarea riscurilor. Accidente, tăieturi, zgârieturi și arsuri sunt posibile dacă acționezi imprudent.

Dacă nu vă puteți relaxa, activitățile fizice intense precum sportul, exercițiile și sexul sunt modalități sănătoase de a folosi această energie fierbinte și competitivă. Consumă-ți energia cu cineva sau ceva de care ești atașat emoțional, cum ar fi partenerul, casa ta sau mama ta. Acest lucru ar putea varia de la curățarea casei până la a oferi persoanei dragi un masaj revigorant.

Horoscop special: MERCUR în seriosul CAPRICORN. 6 decembrie 2022 – 11 februarie 2023! Energie nouă, ATENȚIE ce gândești și vorbești la trecerea dintre ani!

Semnificații spirituale

Când Luna îl ascunde pe Marte, o oarecare înțelepciune aparent eclipsată este apoi dezvăluită pe măsura de Luna se mută mai departe. Acest lucru poate semnifica o zdruncinare sau o resetare a unor credințe. Învățăm sau suntem invitați să integrăm o energie războinică în moduri mai sănătoase. Să ne folosim cu înțelepciune puterea personală și calitățile de lider.

Marte este și retrograd în Gemeni și oferă timp pentru a gândi înainte de a acționa. Evenimentele predestinate și temele repetate vor întări care dintre dorințele tale intense necesită mai multă muncă nainte de a fi puse în aplicare.

Indiferent dacă vorbim de domeniul sexualitate sau de acțiunile decisive pe care trebuie să le dezvolți, este nevoie de timp suplimentar pentru a face bilanțul și a te asigura că totul este în ordine înainte de a continua. Pot apărea evenimente care ar putea fi dureroase, dar care sunt necesareă.

Această ocultare lunară a lui Marte care are loc în timpul lunii pline și Marte retrograd reprezintă o scurtă perioadă de contemplare de o oră. Este o oportunitate de a te împăca cu problemele legate de Marte care te afectează, astfel încât să te poți afirma cu mai multă încredere și mai multă siguranță și să acționezi conform dorințelor tale.

surse: astrologyking.com, forbes.com, universetoday.com, whenthecurveslineup.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 07/12/2022