ECLIPSE 2023. Ce SCHIMBĂRI PUTERNICE vor aduce cele 4 eclipse ale anului. Cum ne influențează noua axă Berbec-Balanță? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

ECLIPSE 2023. Ce SCHIMBĂRI PUTERNICE vor aduce cele 4 eclipse ale anului. Cum ne influențează noua axă Berbec-Balanță?

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » ECLIPSE 2023. Ce SCHIMBĂRI PUTERNICE vor aduce cele 4 eclipse ale anului. Cum ne influențează noua axă Berbec-Balanță?
ECLIPSE 2023
Credit foto: Depositphotos.com

ECLIPSE 2023. Vor fi patru eclipse în 2023, două de Soare și două de Lună. Eclipsele de Soare sunt vizibile doar în anumite zone și necesită protecție a ochilor pentru a fi văzute în siguranță. Eclipsele de Lună sunt vizibile din punct de vedere tehnic de pe toată partea nocturnă a Pământului, dar în timpul unei eclipse penumbrale, diminuarea iluminării Lunii este ușoară. Vezi mai jos explicațiile diferitelor tipuri de eclipse.

Eclipsele de Lună 2023

5 Mai 2023: Eclipsa penumbrală de Lună, în Scorpion. Această eclipsă nu este vizibilă din America de Nord. (Eclipsa este vizibilă din Antarctica, Oceana, Australasia, Asia, Europa, Africa și Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud.)

26 Octombrie 2023: Eclipsa parțială de Lună, în Taur. Această eclipsă este vizibilă din nord-estul Americii de Nord. Luna va răsări în timpul eclipsei, iar observatorii vor vedea doar o eclipsă penumbrală.

Cea mai NOROCOASA zi din ianuarie 2023 pentru TOATE zodiile. Care este motivul pentru fiecare în parte!

Eclipsele de Soare 2023

19–20 Aprilie 2023: Eclipsa totală inelară de Soare, în Berbec. Această eclipsă hibridă, care este văzută ca inelară sau totală, în funcție de locația vizualizării de-a lungul căii sale, nu este vizibilă din America de Nord. (Este vizibil numai din sudul Oceanului Indian, părți din Antarctica, cea mai mare parte a Australaziei, Indonezia, Filipine, cea mai mare parte a Oceaniei și vestul Oceanului Pacific.)

13 Octombrie 2023: Eclipsa inelară de Soare, în Balanță. Această eclipsă este cel puțin parțial vizibilă din cea mai mare parte a Americii de Nord. Faza inelară este vizibilă pe o cale îngustă care trece prin Oregon, Nevada, Utah, Arizona, New Mexico și Texas.

Ce este o eclipsă de Lună?

În timpul unei eclipse de Lună, Luna apare întunecată sau estompată. Acest lucru se întâmplă deoarece Pământul este poziționat exact între Lună și Soare, blocând o mare parte din lumina soarelui să ajungă la suprafața Lunii. În schimb, umbra Pământului este răspândită pe suprafața Lunii.

Uneori, Luna apare roșiatic-portocaliu în timpul unei eclipse. Acest lucru se datorează faptului că o parte din lumina Soarelui trece prin atmosfera Pământului. Dar numai lungimile de undă mai mari o fac; acestea sunt culorile roșu și portocaliu.

O eclipsă de Lună are loc doar în timpul Lunii pline. Eclipsa este vizibilă din punct de vedere tehnic de pe toată partea nocturnă a Pământului, dar în timpul unei eclipse penumbrale, diminuarea iluminării Lunii este ușoară.

HOROSCOP RUNE 2023. Mesajele zeilor prin pietrele magice la început de an!

Ce este o eclipsă de Soare?

În timpul unei eclipse de Soare, Luna blochează din vedere Soarele. Luna, Pământul și Soarele sunt aliniate cu Luna blocată în mijloc. Dacă alinierea este perfectă, Luna ne blochează complet vederea asupra Soarelui, aruncând umbra sa întunecată pe Pământ. Dacă alinierea este puțin descentrată, Luna ne poate bloca doar parțial vederea asupra Soarelui.

Deși eclipsele de Lună și eclipsele de Soare au loc cu aceeași frecvență (de aproximativ 4 până la 7 ori pe an, în total), este rar să vezi o eclipsă de Soare, deoarece sunt vizibile doar dintr-o zonă mică a Pământului de fiecare dată. Eclipsele de soare sunt vizibile doar în anumite zone și necesită protecție a ochilor pentru a fi văzute în siguranță.

Axa Taur-Scorpion

Inedit este că în acest an eclipsele de Lună vor fi pe axa Taur-Scorpion, iar cele de Soare pe axa Berbec-Balanță. Cele două eclipse de Lună în 2023 completează o serie de doi ani în care axa Taur-Scorpion a activat focusul pe bani. De la creșterea prețurilor la gaz, la inflație, la tendința de „renuntare liniștită”, am schimbat modul în care ne gândim despre lumea noastră fiduciară.

Pe 5 mai, o eclipsă totală de Lună ”fierbe” în Scorpion, aducând lupte explozive pentru putere. Este posibil să descoperim detalii nefaste despre agendele ascunse ale oamenilor, activitățile criminale și activitățile subterane scandaloase. Va fi șocant? Cum să nu! Punerea pieselor cap la cap ar putea dura ceva timp, așa cum am făcut deja de când războiul Rusia-Ucraina a escaladat în apropierea eclipselor de anul trecut. O eclipsă parțială de Lună în Taur, pe 28 octombrie 2023 poate aduce în sfârșit ordine în instanța globală. Dar vom fi forțați să ne ocupăm de orice, de la foametea mondială la economia globală – iar greutatea acestor subiecte este mare.

Axa Berbec-Balanță

Prima eclipsă de Soare pe axa Berbec-Balanță are loc la 20 aprilie 2023. În același timp, apare în ultimul grad al Berbecului, indicând impulsuri puternice și sentimente esențiale. Efectele sale pot fi resimțite până la șase luni după data reală a eclipsei. În zodia Berbecului, această eclipsă pune în atenție problemele legate de planurile personale, curaj, independență și afirmare de sine. Este vorba despre noi începuturi cu privire la oricare dintre aceste probleme. Schimbări pe termen lung sunt în lucru!

O eclipsă de Soare similară (la aproximativ același grad de Berbec) a avut loc în 19 aprilie 2004. Înainte de aceasta, a fost 18 aprilie 1977. O eclipsă stabilită de-a lungul axei Berbec-Balanta a avut loc cel mai recent în perioada 2013-2016. Înainte de asta, a fost din 2004-2006. Această eclipsă poate lumina și provoca problemele noastre legate de independență și curajul personal. Am putea face pași către auto-stăpânire și auto-împuternicire abordând lucrurile care ne subminează. Circumstanțele ne îndeamnă sau ne încurajează să vedem unde nu am fost fideli cu sine. În cele din urmă, suntem acum în măsură să înțelegem că schimbările sau finalurile sunt necesare pentru propria noastră creștere și că ne putem descurca cu aceste lucruri.

Eclipsa inelară de Soare în Balanță, din 13 octombrie 2023, va scoate la iveală laturile culturale ale tuturor. Oamenii se vor simți înrădăcinați în tradiția lor. Laturile intelectuale ale oamenilor vor fi la vedere ca urmare a acestei eclipse de Soare. Participarea la discuții intelectuale pe diverse subiecte va fi distractivă și revigorantă. Dragostea va fi la putere. Prezentarea manierelor decente și politicoase va fi un bonus. Oamenii și comportamentele nepoliticoase nu vor fi tolerate.

Cu toate acestea, eclipsa inelară de soare din Balanță te va face să te simți destul de nehotărât. Ți-ar lua prea mult timp să te decizi cu privire la aproape orice sub Soare. De asemenea, vei evita confruntările.

Surse: almanac.com, cafeastrology.com, findyourfate.com

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 11/01/2023