Conjuncție Jupiter-Chiron: 12 martie 2023. Marele Benefic și Micuțul vindecător se întâlnesc în Berbec DUPĂ 50 DE ANI. Dacă poți fi, trebuie să fii!
Unul dintre cele mai importante tranzite ale anului este conjuncția Jupiter – Chiron în Berbec. Jupiter și Chiron se întâlnesc în Berbec doar o dată la 50 de ani. Tranzitul exact are loc pe 12 martie 2023 la 14° Berbec – dar îi putem simți deja influența, deoarece Jupiter și Chiron sunt la doar câteva grade distanță unul de celălalt.
Jupiter împreună cu Chiron vin cu oportunități de vindecare și creștere. Jupiter împreună cu Chiron în Berbec ne vor ajuta să ne integrăm natura duală, astfel încât să putem găsi integralitatea și sensul.
„Dacă poți fi, trebuie să fii” – Abraham Maslow
Acest citat surprinde esența călătoriei noastre alături de Chiron.
• Suntem aici cu un motiv – pentru a ne împlini potențialul uman.
• Este foarte greu să ne împlinim potențialul. Dacă ar fi ușor, nu am fi aici.
• Cu toate acestea, nu este negociabil– „ Dacă poți fi, trebuie să fii”.
În ierarhia nevoilor lui Maslow, autoactualizarea se află în vârful piramidei. Este cel mai înalt obiectiv al nostrum. Toate celelalte nevoi (fiziologice, siguranța, dragostea și stima) sunt doar o pregătire pentru această sarcină magnifică: să devenim ceea ce TREBUIE să fim. Harta noastră natală este criptată cu misiunea noastră unică. Există 8 miliarde de hărți natale unice și 8 miliarde de oameni unici cu 8 miliarde de misiuni unice.
Cheia pentru harta noastră natală este Chiron.
Desigur, fiecare planetă și fiecare aspect ne face ceea ce suntem. Dar Chiron, datorită poziției sale strategice între planetele tradiționale și planetele exterioare, dezvăluie modul în care ne putem reconcilia natura umană (planete până la Saturn) cu promisiunea noastră divină (planete exterioare) și ne putem îndeplini potențialul.
A fi om este greu. Ieșirea din inelele lui Saturn este foarte dificilă. Cu toate acestea, știm cu toții, în adâncul interiorului, că există „ceva” pe cealaltă parte, iar această „cunoaștere” nu ne va lasa să trăim până când nu vom face ceva în privința asta.
Citeste si: Află cum te influențează Chiron în Berbec până în 2027! Mai ales dacă ești născut între 1968 și 1977
Chiron – Două tipuri de răni
În astrologie, Chiron este arhetipul rănii. Cu toții îl avem pe Chiron în harta noastră natală, așa că toți suntem răniți. Rana este concepută divin pentru a ne face să căutăm răspunsuri și să evoluăm continuu. Viața nu înseamnă să trăiești o viață fără durere, ci să alegi tipul de disconfort pe care dorim să-l simțim:
Primul tip de rană este ieșirea în afara zonei noastre de confort. Să ne asumăm riscuri, să ne punem acolo, să eșuăm, să fim respinși și să o luăm de la capăt.
Când inviti pe cineva să iasă la o întâlnire, riști să fii respins. Când primești o promovare, te simți stânjenit înconjurat de oameni cu mai multă experiență decât tine, care te tratează ca pe un novice. Când lansezi o carte, îți asumi riscul că nimeni nu o va citi. Când începi o afacere, te confrunți cu incertitudinea și responsabilitatea. Când devii părinte, trăiești cu grija constantă de a nu-ți putea proteja copilul de durere și suferință.
Al doilea tip de rană este mai subtil. Este durerea de a trăi o viață neîmplinită, de a sta cu potențialul tău latent și de a nu face nimic în privința asta. În adâncul tău ȘTII că ești aici pentru mai mult și că cu fiecare minut care trece îți pierzi viața încet, DAR nu faci nimic în privința asta, fie pentru că este prea greu, fie pentru că nu știi ce toate.
Ce fel de durere vrei să experimentezi?
Oricât de înfricoșător ar fi să ieși acolo, primul tip de rană doare mai puțin decât al 2-lea. Dar rana nr. 1 ne cere să ieșim din inelele de siguranță ale lui Saturn. Ce este de cealaltă parte a lui Saturn? Nu știm. De aceea, opțiunea #1 necesită vulnerabilitate.
Chiron – Vulnerabilitate, rușine, vină, inadaptare
Chiron este asociat cu sentimente de vulnerabilitate, rușine, vinovăție și inadaptare. Dacă ne gândim cu adevărat la asta, singurul motiv pentru care nu mergem după ceea ce ne dorim este că simțim fie rușine, fie vinovăție.
Rușine: ne este teamă de ceea ce ar putea crede alții despre noi, ceea ce este într-adevăr o evitare a feedback-ului. Sau teama de a nu putea supraviețui în afara cercului nostru de siguranță.
Vinovăție: sau ne simțim vinovați pentru că din orice motiv (condiționare parentală sau socială adânc înrădăcinată, condiționare religioasă – „ești un păcătos”) credem că este ceva fundamental în neregulă cu noi și că nu merităm „mai mult”.
Antropologul Ruth Benedict a fost primul care a venit cu conceptul de cultură a vinovăției vs. cultura rusinii. Într-o cultură a vinovăției știi că ești bun sau rău după ceea ce simte conștiința ta. Într-o cultură a rușinii știi că ești bun sau rău prin ceea ce spune comunitatea ta despre tine, dacă te onorează sau te exclude. Într-o cultură a vinovăției, oamenii simt că fac lucruri rele. Într-o cultură a rușinii, excluderea socială îi face pe oameni să se simtă răi.
Unele culturi (de exemplu, cultura occidentală) sunt mai orientate către vinovăție, în timp ce altele (de exemplu, arabă, estică) spre rușine. Dar nu există o regulă universală. Tu, ca individ, te poți identifica cu oricare sau cu ambele.
S-ar putea să vă întrebați de ce aducem în discuție acest model cultural într-o discuție despre Jupiter și Chiron.
Citeste continuarea: 1 2