SPECIALISTI DIN NUTRITIE FAC DIFERENTA INTRE ZAHARURI SI FAC ADESEA REFERIRE LA ZAHARUL PE CARE-L CONTIN ALIMENTELE IN MOD NATURAL IN ELE SI LA ZAHARUL CE SE ADAUGA IN PREPARATE SI ALIMENTE.ZAHARURILE CONTINUTE NATURAL SE GASESC IN FRUCTE SI IN LEGUME DULCI,PRECUM MORCOVII SAU SFECLA.ALTE ZAHARURI SUNT:ZAHARUL DE MASA,MIEREA, SIROPUL,MELASA SI ZAHARUL DIN LAPTE.ZAHARURILE NU SUNT DAUNATOARE,DAR IN CAZUL COPIILOR SUNT PERICULOASE PENTRU DINTI,DE ACEEA E RECOMANDAT CA ACESTEA SA REPREZINTE DOAR 10%DIN APORTUL ENERGETIC.CELE MAI MULTE ZAHARURI SUNT DIGERATE EXTREM DE RAPID SI ADUC UN APORT DE ENERGIE APROAPE INSTANTANEU.TOTUSI ACEST APORT DE ENERGIE SCADE LA FEL DE REPEDE SI IL LASA ADESEA PE MICUT MOLESIT.