Am sa abordez acest subiect deoarece sunt foarte ingrijorata din cauza acestor *paraziti* . Fetita mea are 2 ani si 4 luni si o banuiesc de viermisori intestinali. cu toate ca i-am facut cateva examene copro si i-au iesit negative, intuitia mea de mama imi spune ca are.
Si nu doar intuitia, ci si seria de simptome pe care le are, dica toate simptomele posibile acestori *daunatori*: cearcane, halena, lipsa de pofta de mancare, oboseala, astenie, iritatie pe corp, dureri de burtica si noaptea o surprind scarpinandu-se la fund;
Din aceasta cauza , de cateva zile tot studiez internetul si toate articolele ce le gasesc despre acest subiect. Am gasit niste materiale care sincer m-au cam speriat si care m-au pus pe ganduri, si anume vad ca problema asta nu este atat de usor de trecut cu vederea , din contra acesti *invadatori* creaza adevarate probleme.
Nu am sa va plictisesc cu denumirile si categoriile de viermi cu care ne putem contamina, ci am sa scriu ce mi se pare mie mai important si anume cum ii contaminam si prin ce metoda reusim sa scapam de ei;
Mama are cel mai important rol in prevenirea contaminarii
Chiar si asa, atacatorii sunt mai puternici decat apa si sapunul. Bineinteles, mama este prima luptatoare cu viermii si parazitii. Ea trebuie sa observe perimele semne de alerta, ducand imediat copilul la medic. Cu toate acestea, viermii se ascund in interiorul corpului dar si exteriorul ne poate spune multe. La copiii care sufera de viermi se constata reducerea greutatii , nervozitate si astenie. Mai toti au cearcane, cai care sufera de oxiuri au un somn agitat si nu se pot odihni , tulburari, mancarimi in zona funduletului. Se scarpina mai ales noaptea. LImbricii secreta o toxina neutropa care il face pe copil extrem de agitat si nervos. S-au vazut chiar si convulsii confundate cu epilepsia. Cand incepe tratamentul, virmii mor, si prin descompunere elimina o cantitate si mai mare de toxina , ceea ce poate agita si mai tare copilul. Atat oxiurii cat si limbricii dau dureri foarte mari in zona buricului. Durerile din jurul buricului, sunt un semn important al prezentei viermilor in organismul copiilor. Se mai adauga lipsa poftei de mancare si alternarea diareei cu constipatia.
Giardia are ca semn principal diareea cu scaune ceva mai decolorate. Parazitul ingreuneaza eliminarea secretiei biliare. Apar si importante defieciente de fier si calciu. Cel mai important semn al giardiei, este respiratia matinala a copilului. Respiratia copilului are un miros urat de oua clocite , din cauza ca acizii biliari nu se duc in intestin ci se intorc in stomac. Un alt semn de alarma este pofta de lapte a copilului. Cei care cer instant lapte si beau peste un litru pe zi, e posibil sa aiba virmisori. Laptele este foarte apreciat de parazitii intestinali care *se linistesc* cand isi primesc portia. Cand se agita de foame, determina aparitia colicilor.
Cum are loc contaminarea
Viermii si parazitii pot folosi mai multe cai pentru a ajunge in corpul uman : alimentele, in special legumele si fructele neaspalate, stropii cazuti dintr-o baltoaca , lenjeria contaminata; Cel mai adesea ei se folosesc de mana victimei ; Giardia se dezvolta foarte bine in apa. Baltile si fantanile sunt rezervoare de giardia. Daca copilul baga mana in apa contaminata si apoi duce la gurita imediat se contamineaza. De asemenea , salatele insuficient spalate ne pot contamina cu oxiuri. Legumele stropite cu apa de put pot contamina Giardia. Oxiurii pot determina mancarimi in zona perineala. Copilul se scarpina si in acest fel acestia ajung sub unghie. Deci de aici se ajunge usor la contaminarea altora.
Cum ii vedem:
Giardia: pentru a o descoperi se iau 3 probe din scaune diferite care sunt analizate la microscop. Metode mai moderne cauta anticorpi specifici la acesti paraziti. Oxiurii se pot vedea cu ochiul liber – acestia fiind de marimea unei gamalii de ac , albi si in miscare. Limbricii au cativa centimetrii, acestia pot fi vazuti cu ochiul liber. Ouale se vad doar la microscop. Tenia poate iesi ca o panglica si se poate vedea si cu ochiul liber .
Eu sunt cel mai mult de acord cu produsele naturale in favoarea medicamentelor, de aceea va recomand usturoiul , care este un foarte bun inamic al viermilor.
Cu toate ca se spune ca remediile naturiste sunt mai utile ca preventie decat ca vindecare, eu as merge prima data pe acestea, chiar Alexiei am inceput de 2 zile sa-i dau usturoi, o pacalesc bagandu-il in mancare , in supa ca altfel nu mananca. Si semintele de dovleac in stare cruda sunt foarte bune, il ametesc pe viermisori, numai ca din acestea nu am de unde sa gasesc in aceasta perioada si ma bazez mai mult pe imbatabilul usturoi. Bineinteles daca nu reuseste sa faca nimic, o iau si eu pe calea medicamentelor, dar macar sa incerc. Anumite sunbstante pe care le contine usturoiul µametesc* viermii si acesti nu se mai opun miscarii tubului digestiv care ii impinge spre rect , eliminandu-i . Usturoiul poate fi dat ca atare copilului mai maricel. Sub 3 ani se recomanda administrarea sub forma de mujdei cu care se condimenteaza cartofii prajiti , o mancare apreciata de copii. De asemenea , semintele de dovleac au acelasi efect, dar se pot da copiilor mai mari.
Folosirea propolisului imparte medicii in doua tabere. Unii spun ca este contraindicat in tratamentul Giardiei. In urma unor studii s-a demonstrat ca acesta face mult mai rau -stimuland starea de agitatie a copilului , fara ai auba vreun afect asupra viermisorilor. Pe de alta parte, propolisul , si-a demonstrat ca o activitate anti-microbiana impotriva bacteriilor , virozelor sau infectiilor fungale ca printre altele : chamydia , salmonela, giardia.
Daca nu se reuseste cu aceste metode naturale, traditionale, un tratament care din cate stiu este foarte bun si da rezultate este; Fasigin 50mg/kg copil si respectiv un comprimat pentru mama si tata; Un comprimat are 500 de mg si se ia o singura data atat pentru parinti cat si pentru copil in doza recomandata anterior. Se ia dupa masa. Tratamentul va fi repetat peste 14 zile in aceeasi doze si la fel, in priza unica dupa masa. Este bine sa va preocupati in mos special si de igiena intima care trebuie fiearta si apoi calcata foarte bine.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!