Ingrediente:
1 varza (aprox. 2,5 kg)
1 ciolan afumat
1 ceapa
300 ml bors
bulion
1 cub Knorr de afumatura
foi de dafin
cimbru
piper boabe
sare
marar
Mod de preparare
Varza o taiati fideluta si o lasati intr-un castron cu sare ca sa-si mai lase din zeama care se va strecura si se va arunca. Dezosati ciolanul afumat si caliti afumatura. Apoi in uleiul in care ati calit afumatura, caliti si ceapa (pt un gust mai bun). Intr-o cratita se pune ceapa calita si cu varza si se amesteca bine pana se mai inmoaie varza ca sa aveti loc sa puneti si afumatura si ciolanul (pt gust), apoi turnati aprox 500 ml de apa in care ati dizolvat cubul de afumatura si lasati sa fiarba. Adaugati si foile de dafin, piperul boabe, cimbru, sare dupa gust si spre final borsul. Dupa ce a fiert varza, adaugati si bulionu, mai lasati 5 min la foc mic, apoi adaugati si mararul si opriti focul si…pofta buna…se serveste cu ardei iute murat 🙂
Daca ti-a placut aceasta reteta si vrei sa te mai inspiri si din alte retete primite de la membrii comunitatii Sfatulparintilor.ro, vino aici la sectiunea Retete sanatoase.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025