ULEIURILE DE FLOAREA-SOARELUI,PRECUM SI CELE DE GERMENI DE GRAU SUNT FOARTE BOGATE IN VITAMINA E.INSA E BINE SA STI CA ULEIURILE VEGETALE E BINE SA FIE TINUTE IN LOCURI INTUNECOASE SI RACOROASE,DEOARECE EXPUNEREA LOR LA SOARE LE FACE SA PIARDA VITAMINA E. DE ASEMENEA,ULEIURILE VEGETALE SE NUMARA PRINTRE ALIMENTELE CU PROPRIETATI ANTIOXIDANTE.EXISTA VARIETATI SPECIALE DE ULEI,CUM SUNT CELE DE ALUNE,CEL DE SUSAN SAU CEL DE MIGDALE,CE SE FOLOSESC IN PRINCIPAL IN SALATE SAU PENTRU AROMARE.PE ETICHETELE UNOR VARIETATI EXISTA SPECIFICATIA „PRESARE LA RECE”CEEA CE INSEAMNA CA EXTRAGEREA LOR SE FACE PRIN PRESARE SI NU PRIN INCALZIRE.SE PARE CA ULEIURILE OBTINUTE PRIN PRESARE AU MAI MULT CONTINUT DE VITAMINA E,INSA PASTREAZA MAI PUTINE ALTE VITAMINE FATA DE ULEIURILE PROCESATE.