Lasand la o parte ca iti turtesti mereu coafura sub caciula sau sub gluga, iarna parul tau are necazuri chiar mai mari: frigul, sau mai ales trecerile bruste de la frigul de-afara si caldura din interior, ii ataca structura. Si iata ca frumosul tau par devine aspru si uscat, iar dupa un timp, chiar fragil si casant. Nu poti sa ramai indiferenta si sa constati cu resemnare ravagiile pe care le face iarna prin parul tau. Mai bine ii acorzi o ingrijire speciala, masti si tratamente pentru regenerare, de care are atata nevoie in sezonul rece! Din cauza frigului, părul devine aspru, uscat şi deteriorat. Pentru a împiedica acest lucru, pe timp de iarnă, podoabă noastră capilară necesită o îngrijire specială. Iată câteva metode de „răsfăţare” a părului.
Hidrateaza-l o data pe saptamana cu o masca sau tratament, la tine acasa.
Uleiul de ricin hrăneşte firul de păr. Uleiul de ricin este bun pentru orice tip de păr. În plus, astfel de măşti au şi rolul de a stimula firul de păr să crească. Aplicaţi de două ori pe săptămână, pe părul uscat şi clătiţi după o oră.
Spălaţi-vă cu apă călduţă. Un păr sănătos şi frumos, trebuie spălat cu apă călduţă. Deşi avem tendinţa de a face duşuri fierbinţi în această perioadă a anului, recomandat este să ne spălăm părul cu apă la temperaturi cât mai scăzute. Apa rece conferă mai multă strălucire.
Ouăle hidratează părul. Vrei sa hidratezi părul în mod natural? Atunci sparge câteva ouă şi aplică-le pe păr. După aplicare, pune o folie de plastic şi ţine-o aşa cam 10-15 minute. Apoi clăteşte bine şi spală cu şampon.
Ceaiul de muşeţel dă strălucire. Pentru a-i da strălucire, ai nevoie de ceai de muşeţel şi suc lămâie. Acest amestec se aplică pe firul de păr şi se ţine 10 minute după care se clăteşte cu apă. Produsul rezultat din amestecul celor trei va oferi părului un aspect sănătos şi mai strălucitor.
Alege şamponul potrivit. Pentru a preveni degradarea părului şi căderea sa, se recomandă utilizarea unui şampon adaptat fiecărui tip de păr în parte (scalp gras/ normal/scalp uscat/ scalp sensibil).
Se evită tratamentele cosmetice agresive (decolorări/vopsiri frecvente, îndreptare chimică, utilizarea excesivă a plăcii pentru îndreptat părul sau a unor plăci necorespunzătoare).
Aplica cel putin o data la trei saptamani un tratament profesionist, in cadrul unui salon de infrumusetare. Dureaza 45 de minute si efectele sunt spectaculoase.
Totodata parul colorat necesita cele mai intense tratamente de ingrijire. Numai un tratament de ingrijire profunda, adaptat nevoilor de hidratare ale parului, poate pastra stralucirea si frumusetea culorii.
Alternanta cald-frig are efect distructiv la nivelul firului de par. Astfel, varfurile tind sa se despice. Pentru a evita acest lucru, varfurile trebuie tunse mai des decat in sezonul cald.
Produsele de hair-styling trebuie alese cu mare grija, acestea trebuie sa aiba o textura soft, light care sa nu incarce firul de par. Trebuie sa evitam pe cat posibil ingrasarea lui, fiindca un par fragil si uscat poate trece cu usurinta la starea de gras si tern si asta din cauza produselor de hairstyling folosite in exces. O spuma sau un fixativ usor sunt alegerea ideala atunci cand dorim sa finisam o coafura.
Alimentatia are si ea un rol destul de important, care trebuie respectata intocmai daca ne dorim un par sanatos si plin de vitalitate, in ciuda vremii.
Trebuie sa stii ca o alimentatie echilibrata si bogata in minerale in special in zinc si magneziu va contribui eficient la protejarea parului pe timpul sezonului rece. Daca nu reusesti sa ai o alimentatie corepunzatoare, suplimentele nutritive sunt o solutie, insa luate doar la sfatul unui specialist.
Iarna incerarca sa eviti pe cat posibil coafatul in exces. Parul trebuie aranjat intr-o maniera cat mai apropiata de ceea ce inseamna natural, mai ales ca tendintele acestui sezon recomanda ca parul sa fie coafat cat mai natural si simplu.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!