Shop
Ultimele 100 de articole

Transpiratia bebelusului, o problema?

25 mai 2011, , Vizualizări:

 

Exista bebelusi care pur si simplu transpira mai mult decat altii, mai ales in timpul somnului. Organismul bebelusului tau este in plina dezvoltare, asa ca el nu isi poate regla inca foarte bine temperatura corpului.

Adesea, transpiratia excesiva la bebelusi se produce la nivelul capului sau cel putin acolo este mai usor vizibila, transpiratia de pe corp fiind absorbita de hainute. Si pentru ca tot am ajuns aici, ai grija atunci cand alegi hainutele cu care il imbraci pe bebe. Prea multe haine sau imbracamintea prea groaza pot duce la supraincalzire. Un rand de hainute subtiri si poate o paturica pentru a-l inveli sunt mai mult decat suficiente.

Ai grija si la temperatura din camera. Aceasta ar trebui sa fie in jur de 20 grade Celsius.

 

In cazuri destul de rare, transpiratia excesiva la bebelusi poate fi semnul unor probleme cardiace, al unei glande tiroide hiperactive, al unor probleme respiratorii sau al altor cauze medicale. Este putin probabil ca bebelusul tau sa prezinte una dintre aceste afectiuni, mai ales daca nu prezinta si alte simptome, dar, chiar si asa, o vizita la medic ar fi binevenita.

O mare parte a somnului la bebelusi este de tip activ – faza REM (Rapid Eye Movement). Si aceasta ar putea fi o explicatie pentru transpiratia bebelusilor. Cu timpul, faza de somn normal devine din ce in ce mai lunga si faza REM se scurteaza, iar copilul va dormi mai linistit pentru mai mult timp.

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax