Tort de ciocolata "ANASTASIA" - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tort de ciocolata „ANASTASIA”

Sfatulparintilor » Tort de ciocolata „ANASTASIA”

Oanap85 a trimis o alta reteta la concursul nostru “Asteptam primavara cu dulcegarii”.

Deschide in fiecare zi Newsletterul Sfatulparintilor.ro, gaseste ingredientul zilei si trimite reteta ta cu respectivul ingredient! Poti castiga o saltea de pat pentru copii de la Vreaumobila.ro sau un aparat de facut clatite de la Sfatulparintilor.ro.

INGREDIENTE:
pentru blat:
-8 oua
-240 gr zahar
-210 gr faina
-30 gr cacao
-un praf de sare
pentru umplutura:
-250 gr mascarpone
-250 gr smantana pentru gatit
-60 gr zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
pentru decor
-300 gr ciocolata de menaj
-100 gr unt
-crema pentru prajituri de ciocolata
-lapte
-creioane pentru decor
Mod de preparare:
Mai intai pregatim tavile, unse cu unt sau punem foaie de copt, pregatim faina cernuta si cacaoa si facem frisca, batem smantana cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
Frisca se face in modul urmator: batem smantana pana devine groasa si apoi punem zaharul vanilat si pudra si mai amestecam 2,3 minute si o dam la rece.

Batem ouale cu zaharul si praful de sare timp de 20-25 de minute, pana cand compozitia devine alba cleioasa, nu mai putin de 20 de minute, cernem faina si cacaoua, apoi adaugam treptat faina in ploaie putin cate putin, direct din sita, amestecam pana intra in compozitie si adaugam alta faina… si tot asa pana se termina, cand amestecam nu trebuie cu forta, miscari circulare de sus in jos .

Ungem tava cu unt si turnam compozitia din loc in loc si nivelam cu o lopatica apoi dam la cuptor, cuptorul trebuie sa fie incalzit cand bagam compozitia.

Cat timp blatul se coace nu este voie sa deschidem cuptorul si nici dupa ce am inchis, blatul se lasa sa se raceasca in cuptor, sau il scoatem cand este caldut astfel este posibil sa se lase. Coacerea dureaza 30 de minute.
Cat timp blatul se raceste facem crema, amestecam frisca cu mascarpone si o dam la rece pentru cateva minute, pregatim crema de ciocolata pentru prajituri conform instructiunilor de pe plic si o dam si pe aceasta la rece, apoi punem ciocolata la topit cu untul la bain-marie; cu ajutorul unei forme de inimioare facem o inima de ciocolata, turnam ciocolata calduta in forma si lasam pana se intareste. Taiem blatul in 3 parti egale, daca s-a racit si ungem prima foaie si a doua cu crema de frisca si mascarpone. Ultima foaie o ungem cu ciocolata topita, dar un strat subtire nu gros pentru ca se va intari prea tare si se va rupe la taiat, doar in mijloc unde punem inimioara va fi putin mai gros deoarece va trebui sa o „ingropam” in ciocolata, daca aveti recipient pentru ornat, daca nu taiati o punguta la un capat si punem crema de ciocolata in el si ornam tortul pe margine roata imprejur apoi decoram cu creioanele pentru decor.
PS:am pregatit acest tort ieri pentru fetita mea care a implinit astazi 2 anisori ,ea m-a inspirat 🙂

Data articol: 26/02/2013