Sugarul de la 1 luna la 2 luni - Alimentatia Naturala - Orarul meselor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Sugarul de la 1 luna la 2 luni – Alimentatia Naturala – Orarul meselor

Sfatulparintilor » Blogul tău » Sugarul de la 1 luna la 2 luni – Alimentatia Naturala – Orarul meselor

Nu exista o regula stricta in ce priveste numarul si importanta meselor, fiecare sugar isi are ritmul si nevoile sale alimentare. Rolul mamei este de a le dezvalui si de a adapta regimul. La 4-6 saptamani, cei mai multi sugari s-au obisnuit cu orarul de 6 mese. Daca sugarul este alaptat, el isi creste treptat cantitatea de supt (pe masa), sugand mai mult si mai viguros. Sugarul intarcat necesita, de asemenea, treptat, cantitati mai mari de lapte. Multi sugari nu au inca un orar regulat al meselor. De multe ori este vina mamei. Nu este obligatoriu ca intervalele dintre mese sa fie perfect egale, dar ar trebui sa apara o schema si o oarecare regularitate in ceea ce priveste orele de supt, cel putin dupa 5-6 saptamani.
a) Alimentatia in timpul noptii.
Multe mame intreaba cand trebuie sa doarma un sugar neintrerupt noaptea, fara a mai cere o masa. Nu se poate spune cu certitudine daca acest lucru se poate obtine pana la sfarsitul celei de a doua luni. La 6-8 saptamani cei mai multi sugari nu se mai trezesc noaptea. O parte dintre ei renunta mai intai la masa de la ora 23-24 si numai dupa aceea la masa de la ora 2.
b) Cum se poate desfiinta masa de noapte.
Cei mai multi sugari renunta de la sine la masa de noapte. Mama se va ingriji ca ultima masa de seara sa fie substantiala. Daca este hranit la san i se va da sa suga din ambii sani. Daca mama are impresia ca la aceasta masa sugarul ar putea manca mai mult, va consulta medicul, care va stabili daca este utila o completare.
c) Ce inseamna daca un sugar suge la o masa numai cateva minute si apoi plange din nou dupa 2-3 ore.
S-ar putea sa fi inghitit mult aer (simtindu-se satul pentru moment) sau sa nu se fi saturat de supt. Daca sugarul a golit un san si continua sa traga din primul san cu vigoare va fi pus si la celalalt. La masa urmatoare sanii vor fi oferiti in ordine inversa. In cazul in care pe langa aceste manifestari, la cantarirea saptamanala se constata ca sugarul nu creste sau chiar scade in greutate, se anunta medicul de familie pentru a se cunoaste precis cantitatea de lapte supt in 24 de ore. Completarea se va face dupa consultul cu medicul.

Data articol: 28/11/2011