Toma are opt luni si, in fiecare dimineata, isi bea sucul proaspat din mar, para, morcov si mango. Dau prin razatoarea mica fructele curatate si spalate, apoi storc de cateva ori continutul, cu mana, pana nu mai ramane zeama. Asa ies 150-180 de ml de suc. Fac toata aceasta operatiune in fata lui Toma si ii place mult sa vada cum din fructele stoarse iese un suc atat de bun si de sanatos. Un alt fruct pe care i-l dau, insa, la pranz, este avocado, dupa care e innebunit. Nu sunt de acord cu parerile unor medici pediatri care spun sa nu dam bebelusilor fructe exotice. Medicul meu pediatru mi-a recomandat chiar sa ii dau mango, avocado, papaya si ananas. Am cumparat si papaya, insa era un fruct necopt. Asta e, de fapt, incovenientul. Dragi mamici, nu ocoliti aceste fructe pline de vitamine. Scriu mai jos ce vitamine contine fiecare fruct pe care i-l dau eu copilului meu.
Marul: contine vitaminele C, E, A si B6, calciu, fosfor, cupru si zinc. Nu contine grasimi si colesterol. Este un bun dezinfectant al intestinului.
Para: este bogata in vitaminele A, B, C si contine fier, magneziu, potasiu.
Mango: e considerat regele fructelor exotice. Este o excelenta sursa de carotina. Are un conţinut bogat de fier. In plus, fructul are şi un continut ridicat de vitamina A, E si seleniu, nutrienţi, proteine, glucide, vitamina C, magneziu, potasiu,calciu. E bun pentru bebelusii care au anemie.
Morcovul: contine vitaminele complexului B, C, H, K, PP, saruri minerale (calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru, bor, iod), substanţe azotate, grasimi, substante extractive fara azot, toţi aminoacizii esentiali si zaharuri.
Avocado: este bogat in vitaminele A, B, C, D, E, K, fier. Este excelent in tratamentul anemiilor.
Beneficiile acestor fructe sunt extraodinar de multe. In curand, o sa-i dau si suc de portocale. Abia astept sa iasa piersicile, caisele si pepenele galben. Am evitat un fruct pretios, banana, deoarece pe Toma il constipa.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!