Shop
Ultimele 100 de articole

studii….de ce ne temem de doctori??? eu unul DAAAAAAA

28 mai 2011, , Vizualizări: ...
Un studiu dat publicităţii la începutul acestei luni arată că, în Statele Unite, mulţi bărbaţi cu succes nebun la sexul opus refuză să dea ochii cu medicul de familie. Unora le este teamă, alţii sunt prea comozi. Unii preferă să-şi ocupe timpul cu trasul de fiare, alţii sunt prea mândri să recunoască faptul că o vizită la doctor poate rezolva o mulţime de neplăceri ulterioare.

Cercetătorii de la Universitatea Rutgers din New Jersey au analizat experienţa de viaţă a aproximativ 1.000 de bărbaţi caucazieni de vârstă medie şi cu studii liceale. Ei au meserii diferite, însă masculine (sau, cel puţin, ei le consideră masculine) – operatori de macara sau de alte maşinării gigantice, şoferi de camion, muncitori în construcţii etc.

Potrivit unor studii mai vechi, starea financiară şi socială a unui bărbat se află în relaţie de dependenţă directă cu starea sa de sănătate. Cu cât omul era mai bogat şi mai bine poziţionat în societate, cu atât era mai interesat de sănătatea lui. Noul studiul al cercetătorilor de la Universitatea Rutgers dezvăluie că bărbaţii de tipul „Don Juan" sunt mai preocupaţi de aspectul lor exterior decât de sănătatea fizică.

Apro­ximativ 30% dintre persoanele interogate au declarat că nu au făcut niciodată o analiză de prostată. Alţi 50% dintre respondenţi au spus că, cel puţin într-un an anterior, nu au efectuat nici un fel de analiză medi­cală. De ce fug masculii feroce de doctorĂ Răspunsul unora dintre intervievaţi este şocant: „Nu vor să se simtă neputincioşi în postura de pacient". Alţii au ţinut să precizeze că statutul lor social ridicat şi cariera pe care şi-au ales-o le permit o mai mare autonomie şi li­bertate de opinie şi, implicit, ignorarea vizitelor re­gulate la medic.<!–IBF.ATTACHMENT_869226–>

 

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu