Cu totii stim cum aratam dupa ce pierdem o noapte si nu ne odihnim asa cum ne recomanda specialistii. Un dezastru total: ochii sunt umflati si incercanati, parul nu vrea sa se aranjeze si este in toate directiile, pielea devine mata si isi pierde supletea. Ne simtim de parca am avea cu 20 de ani mai mult! Iar ceea ce este de fapt curios, este ca organismul chiar ajunge sa creada ca ceva miraculos s-a intamplat peste noapte si ca intr-adevar am imbatranit cu 20 de ani!
Pentru a intelege modul in care somnul ne poate tonifica organismul trebuie sa incetam sa il mai privim ca ceva ce facem doar ca sa…treaca noaptea. Somnul are cu adevarat beneficii globale si este esential. Toate creaturile vii sunt dependente de orele de somn deoarece in aceasta perioada rezervele energetice sunt reincarcate. Dupa un somn bun ne simtim revitalizati si doar apoi devenim din nou capabili sa facem fata unei noi zile, unor noi stresuri si provocari.
Acestea sunt descoperiri vechi, nu-i asa? La fel ne spunea si bunica: trebuie sa ne respectam programul de somn. Adevarat, insa specialistii au aflat abia de curand de ce. De ce este atat de important somnul pentru organism? Se pare ca prin deprivarea de somn se mimeaza de fapt procesul de imbatranire, cu toate efectele sale nefavorabile.
Pentru ca un astfel de subiect este foarte interesant, specialistii au incercat sa obiectiveze efectele lipsei de somn. Au fost efectuate de-a lungul timpului numeroase studii, unele dintre ele avand rezultate surprinzatoare. In cadrul unuia au fost luati subiecti tineri sanatosi (barbati) care au fost in mod voit deprivati de somn. S-a observat apoi ca metabolismul acestora, precum si functia endocrina au inceput rapid sa se modifice, si sa se adapteze la noul ritm. Primele modificari au fost cresterea nivelului de cortizol (hormon de stres), perturbarea functionalitatii tiroidei si deprimarea sistemului imun si chiar au aparut semne precoce de diabet zaharat.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!