pentru covoare
Oricât ai da cu aspiratorul, nici mocheta de pe hol şi nici covorul din sufragerie nu se curăţă aşa cum trebuie. În plus mai au şi un miros pe care nu-l poţi îndepărta. Soluţia? Pudrează-le cu bicarbonat de sodiu, lasă-l să acţioneze două ore, apoi dă cu aspiratorul. O altă soţuţie eficientă este oţetul alb. Pui 300 ml de oţet la 2 l dre apă şi perii covorul după ce l-ai aspirat. După o zi două mirosul de oţet va dispărea.
Pentru parchet
Fie că este din steja, fie că este dintr-un lemn exotic, parchetul se întreţine uşor cu săpun lichid şi oţet. Poţi cumpăra desigur şi o soluţie specială pentru lemn. Poţi folosi însă şi săpunul lichid pe care-l foloseşti tu. Pui un capac de săpun lichid şi o ceaşcă de oţet la 2 l de apă. Înmoi mopul, îl storci bine şi ştergi parchetul.
Marmura si granitul
Aceste două suprafaţă sunt foarte pretenţioase de aceea e bine să foloseşti un săpun lichid cu balsam. Pui două căpăcele de săpun în 2 l de apă caldă şi speli suprafeţele cu o cârpă moale. Clăteşti din nou cu apă călduţă şi laşi suprafaţa să se usuce. Nu folosi sub nicio formă oţet sau clor pentru curăţarea lor. Îşi vor schimba culoarea sau se vor îngălbeni.
Pentru gresie
- Gresia din bucătărie este cea mai circulată suprafaţă şi prin urmare cea mai murdară. O cureţi uşor de grăsimi şi orice alt fel de pete cu apă în care ai diluat 1 lingură de amoniac. O freci cu un burete, apoi o clăteşti cu apă călduţă. Pentru gresia şi faianţa din baie, pe care se depune mai mult calcar, foloseşte o soluţie din 1 l de apă, 50 g bicarbinat şi 150 ml oţet. Nu e nebvoie să clăteşti suprafeţele după ce le ştergi cu această soluţie. E bine să foloseşti cât mai puţin clor pentru aceste suprafeţe, deoarece este o substanţă care erodează foarte repede. Aşa apar pe gresie ciobituri pe care nu ţi le explici.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!