Shop
Ultimele 100 de articole

Sa ne invatam copii sa fie activi

22 februarie 2011, , Vizualizări: ...

Eu nu am practicat sport nici in copilarie, nici acum nu practic, Cred ca este important sa fii un pic si un pic impins de la spate  de parinti. Mi-am propus  sa-mi invat copilul sa fie activ. As vrea acum de mic sa-l dau la niste cursuri de inot.

Urmatorul articol mi-a placut mult:

Sportul este ingredientul minune al unei vieti sanatoase, lungi si de buna calitate. Din acest  motiv, sportul trebuie practicat incepand cu cele mai fragede varste. Copii trebuie educati astfel incat sa iubeasca si se practice sportul.

Exercitiile fizice regulate favorizeaza dezvoltarea armonioasa a copilului, atat in plan fizic cat si psihologic. In ultimul timp, majoritatea copiilor renunta la jocurile si activitatea fizica in aer liber, in favoarea timpului petrecut la calculator. Ceea ce nu constientizeaza parintii este faptul ca aceasta inactivitate fizica, nu face altceva decat sa impiedice cresterea armonioasa a copiilor.

Nu trebuie sa lasam copilul mult in fata calculatorului; trebuie sa-i indemnan sa faca miscare fizica si activitati recreative. Sportul aduce beneficii incontestabile sanatatii, fiind esential pentru o dezvoltare armonioasa a micutului.Trebuie sa le daruim cat mai multe cadouri recreative, precum role, patine, bicicleta, tricicleta, o minge, o coarda…

Sportul trebuie sa-l reprezinte pe cel mic si sa fie in concordanta cu temperamentul si personalitatea sa. Daca stim ca puiul nostru este calculat, rezervat si iute la minte, trebuie sa-i incurajam sahul, tenisul de masa…Timiditatea, spiritul mai retras, pot fi tratate daca il ducem la volei, fotbal, handbal. Daca debordeaza de energie si este neastamparat, ideale ar fi patinajul, inotul, schiul sau gimnastica

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu