S.O.S Retete de biscuiti pentru copii! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

S.O.S Retete de biscuiti pentru copii!

Sfatulparintilor » Blogul tău » S.O.S Retete de biscuiti pentru copii!

Buuun, postarea aceasta va fi foarte scurta si la subiect. Pentru ca l-am ferit pe pitic cat am putut de "biscuitii din comert", dar nu zic ca nu i-am dat,  am decis ca aceste "gustari" nu vor mai face parte din meniul lui.. Vreau sa inlocuiesc biscuitii din comert cu cei facuti in casa.

A…si pentru a vedea cateva din componentele biscuitilor din comert, am ales asa,vreo doua -trei, ideea fiind ca, un cosum excesiv de buiscuiti din comert poate afecta sanatatea copilasilor. Cititi intotdeauna lista de ingrediente, pentru a sti ca, ceea ce cumparati este sanatos si gustos.

 
Metabisulfit de sodiu (E223) – aditiv alimentar sintetic care se foloseste ca si conservant (substanta folosita cu scopul de a impiedica alterarea unor produse alimentare sau de alta natura). Acesta este folosit in producerea bauturilor alcoolice, biscuitilor, produselor de panificatie, sucurilor de fructe, fructelor si legumelor uscate, produselor din cartofi. Efecte: printre cele mai grave se enumera faptul ca impiedica fixarea vitaminei B1 si produce alergii. Este contraindicat copiilor sa consume produse care contin E223 deoarece poate induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare.
Zaharul invertit sau ,,mierea artificiala’’este un produs sintetic, fiind o combinatie intre glucoza si fructuoza provenita din zaharoza. Astfel, deoarece se absoarbe deosebit de repede (mult mai repede decat zaharul rafinat), creste brusc glicemia si ingrasa. 
Bicarbonat de amoniu (E503) este un corector de aciditate si emulgator, sintetic, realizat din sulfat de amoniu si carbonat de calciu. Cu toate ca face parte din categoria ,,E-urilor inofensive’’, poate provoca acidoza sangvina (crestere a aciditatii si reducerea rezervei alcaline din sange – pH scazut al sangelui), iritarea mucoasele daca este consumat in cantitati mari.

Data articol: 15/04/2011