Shop
Ultimele 100 de articole

Rugaciune pentru copilasi

02 martie 2011, , Vizualizări: ...

Nu este niciodata prea devreme sa ii invatam pe copiii nostri sa se roage. Este important sa stie cine este Dumnezeu si ce a facut El pentru oameni. De aceea, as dori sa va reamintesc cateva rugaciuni ale copiilor mici pe care le pot rosti seara, la culcare:

1) RUGACIUNEA COPIILOR MICI

Doamne, Doamne, ceresc Tata

Noi pe tine te rugam

Lumineaza-a noastra minte,

Lucruri bune sa-nvatam.

Ca Tu esti Stapanul lumii

Si al nostru Tata esti

Si pe toate cele bune

Numai tu le implinesti! Amin.

 

2) ALTA RUGACIUNE A COPIILOR MICI

Inger, ingerasul meu

Ce mi te-a dat Dumnezeu,

Totdeauna fii cu mine

Si ma-nvata sa fac bine

Eu sunt mic, Tu fa-ma mare

Eu sunt slab, Tu fa-ma tare

In tot locul ma-nsoteste

Si de rele ma pazeste. Amin.

 

Si o rugaciune pentru copiii mai mari:

RUGACIUNEA COPIILOR PENTRU PARINTII LOR

Doamne, Dumnezeule, rugandu-ma Tie pentru tatal meu si pentru mama mea, imi indeplinesc una din cele mai sfinte indatoriri, pe care Tu le-ai pus asupra mea, care este: sa-i cinstesc si sa-i iubesc din tot sufletul meu si din toata inima mea. Cea dintai indatorire a mea fata de ei este aceea de a ma ruga Tie, intotdeauna, pentru sanatatea si fericirea lor, dupa care vine aceea de a ma supune lorsi de a-i ajuta din toate puterile mele. O, Dumnezeule Indurate si Puternice, care binecuvintezi pe copii pentru parintii lor si adesea, in dreapta Ta manie, ii pedepsesti pentru greselile lor: primeste multumirea mea umilita, pentru binefacerile, bucuriile si binecuvantarile pe care le reversi neincetat asupra lor. Trimite-Le, Preabunule, si in viitor binecuvantarile Tale si le iarta lor greselile pe care, ca niste oameni, le vor fi facut

Tu-mi poruncesti sa respect in ei puterea Ta si sa le fiu recunoscator si multumitor pentru viata pe care mi-ai dat-o prin ei si pentru toate ingrijirile si purtarea de grija pe care o au avut si o au pentru mine. Ajuta-mi, dar, sa urmez poruncile Tale cele sfinte; sa le fiu supus, ascultator si sa nu fac nimic care sa-i amarasca si sa-i intristeze. Rasplateste-le, Preabunule, cu facerile Tale de bine, pentru dragostea si ingrijirea neadormita de totdeauna ce au pentru mine. Apara-i de toate nenorocirile si intristarile. Da-le viata indelungata, fericita, linistita si cu buna intelegere. Fa-i pe ei partasi binecuvantarii sfintilor Tai. Inmulteste roadele ostenelilor lor. Fa sa prisoseasca peste ei binefacerile Tale si sa sporeasca in virtuti si intru indestulare, ca sa Te binecuvantam in toate zilele noastre. Amin.

Si, bineinteles, nu as putea sa inchei acest post fara aceasta rugaciune:

RUGACIUNEA PARINTILOR PENTRU COPII

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om din tarana si ai suflat in fata lui suflare de viata si, binecuvantandu-l, ai zis: Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul; iar la Cana Galileii, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate ca neincetat sa reversi harul Tau si sa te milostivesti asupra copiilor mei, pe care ai binevoit sa mi-i daruiesti. Umple-i de intelepciune si pricepere. Apara-i de toate cursele vrajmasilor vazuti si nevazuti. Porunceste ingerilor Tai ca totdeauna sa le fie calauze si povatuitori spre toate faptele cele bune, ca de-a pururea sa Te poata lauda si preamari in veci. Amin.

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu