1.Dovlecei in crusta
Ingrediente
2 dovlecei
2 oua
300 ml iaurt sau smantana
200 g pesmet alb
150 g telemea de vaci
3 lg ulei de masline
piper
sare
Sos:
200 ml smantana 12%grasime
2 lgt ierburi provance
1 lgt praf de usturoi
1/2 lgt ghimbir macinat
piper
Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor.
Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit… sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele.
Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana.
2.Dovlecei cu oua la cuptor
4 dovlecei
8 oua
50 g cascaval sau branza sarata
2 linguri unt
o legatura marar
o ceasca supa de legume
piper
sare
Dovleceii se taie in jumatati, pe lungime, se scoate o parte din miez si se lasa sa se scurga.
Apoi, se aseaza intr-o tava, unsa cu unt si se pune in fiecare jumatate cate un ou crud. Se presara sare si piper, marar tocat fin si cascaval ras sau branza rasa.
Se toarna supa de legume peste dovlecei si se da la cuptor pt. 15 minute.
3.Dovlecei cu sos de rosii
2 dovlecei mari sau 4 mici
2 linguri faina
1 ou
1 lingura pesmet
100g ulei
sos de rosii
Se taie dovleceii curatati in felii groase. Se sareaza si se dau prin faina, oua si pesmet. Se rumenesc in ulei si se servesc cu sos de rosii.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!