Daca iti place sa alergi este bine sa stii ca trebuie sa iti adaptezi stilul in functie de cele doua sezoane importante ale anului: vara si iarna. Pe timpul iernii nu renunta la alergat, insa adapteaza-te conditiilor meteo. Pe timpul iernii este indicat sa nu cresti distantele parcurse si nici sa nu iti intensifici viteza. Vremea rece si gheata care se formeaza in acest sezon sunt factori care pot duce la intinderi musculare sau fracturi.
Inainte de a incepe alergarea, este recomandat sa iti faci incalzirea intr-un loc calduros. De asemenea, pe timpul iernii trebuie sa fii mult mai vigilent, in special pe portiunile cu gheata sau umezeala. Incearca sa eviti aceste portiuni din traseul tau. Opteaza pentru suprafetele cu zapada, care ofera mai multa aderenta.
Cum te imbraci cand alergi iarna
Pe timpul iernii trebuie sa te imbraci corespunzator atunci cand alergi. Foloseste sosete uscate care absorb transpiratia si asigura-te ca ai suficient loc in pantofii de alergare. Acestia nu trebuie sa te stranga prea tare si nici sa nu iti scape din picior.
Pentru iarna pot sa iti cumperi incaltamintea cu un numar mai mare, astfel incat sa te poti incalta cu sosete mai groase. In anotimpul rece, trebuie sa ai o grija speciala pentru picioarele tale. Foloseste sosetele si incaltamintea corespunzatoare pentru a evita degerturile sau problemele circulatorii.
Tot in anotimpul rece trebuie sa acorzi o atentie deosebita si lengeriei intime. Opteaza pentru acele piese de vestimentatie care sunt etanse si care ofera protectie impotriva frigului.
Cand alergi in anotimpul rece este indicat sa te imbraci cu doua perechi de pantaloni: unii din lycra, stransi pe corp si unii mai largi, care contin si lana. In partea de sus a corpului este indicat sa te imbraci in straturi.
Primul strat de haine trebuie sa fie un tricou cu maneci lungi din bumbac sau alte fibre naturale care sa lase piele sa respire. Al doilea strat de haine este format din bleze care sa retina umiditatea si care sa contina lana sau polyester. Ultimul strat trebuie sa fie compus dintr-o bluza rezistenta la vant si umezeala.
De asemenea, nu uita sa te echipezi si cu caciula si manusi. Acestea trebuie sa fie din lana sau alte materiale calduroase. De asemenea, daca afara aerul este foarte rece, foloseste si o esarfa sau un fular calduros cu care sa iti acoperi nasul si gatul.
Protejeaza-te de vant
Vantul poate fi un factor foarte periculos atunci cand alergi in timpul iernii. Acesta te poate deshidrata foarte usor. Este indicat sa alergi cu vantul in fata, iar la intoarcerea acasa cu vantul in spate. Ai grija insa sa te hidratezi suficient in timpul alergarii. Chiar daca afara este racoare si simti ca nu iti este sete, incearca ca in timpul alergarii sa bei cat mai multe lichide. Este astfel indicat sa bei bauturi calde, in special ceaiuri, pe care sa le trasporti cu tine intr-un termos.
De asemenea, cand alergi pe vant nu uita sa iti protejezi fata cu un fular. Poarta manusi si caciula. Nu sta niciodata prea mult timp pe loc. Chiar daca ai nevoie de o pauza, incearca sa alergi mai incet sau sa mergi mai alert.
Nu uita sa iti hidratezi pielea
Atunci cand alergi pe timpul iernii nu uita sa folosesti creme hidratante cu factor de protectie solar. Vei evita astfel deshidratarea pielii. De asemenea, pielea nu se va mai inrosi. De asemenea, cand alergi in timpul iernii foloseste o crema mai grasa pe care sa o aplici din abundenta in special pe obraji si nas, zonele cele mai expuse in timpul alergarii.
Este foarte important sa te hidratezi corespunzator inainte si dupa o sesiune de alergare. In acest fel muschii se vor recupera mult mai repede in urma efortului depus.
Ai grija si de dieta ta atunci cand alergi in timpul iernii. Consuma cat mai multe fructe si legume proaspete. Ia vitamina C si bea cat mai multe lichide energizante. In acest fel iti vei fortifica si sistemul imunitar si vei evita racelile. Cand ajungi acasa schimba imediat hainele transpirate cu unele uscate.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!