Shop
Ultimele 100 de articole

Reactia corecta a parintiilor la accesele emotionale ale copiilor

13 ianuarie 2011, , Vizualizări: 56

Fiecare parinte trebuie sa inteleaga ca accesele de furie sunt normale la un copil care vrea sa fie independent si comportamentul acestuia nu este un rezultat al educatiei oferite. In al doilea rand, parintele trebuie sa stie care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le faca atunci cand copilul are un acces de furie. Sunt anumite actiuni care nu doar ca nu ajuta, dar si incurajeaza copilul sa repete comportamentul:

• Sa lovesti copilul in public sau sa il tarai dupa tine tinandu-l de ureche.
• Sa pleci de langa copilul care tipa si izbeste din maini si picioare – cel mic se va simti abandonat de parinte.
• Sa imobilizati copilul cu forta; astfel furia copilului va escalada.
Sa reactionezi tot cu o criza de furie, daca esti rusinat de comportamentul copilului in public.
Sa oferi copilului o "mita" sau sa cedezi insistentelor acestuia.
Sa incerci sa vorbesti rational cu copilul, in timp ce acesta se afla in plina criza ne nervi.
• Pedepsirea acceselor de furie nu este recomandata, deoarece ar putea avea ca rezultat reprimarea ulterioara a sentimentelor de furie sau frustrare. Acest lucru nu este sanatos pentru un copil si pentru oameni in general.

Atunci cand copilul are o izbucnire de frustrare pentru ca nu reuseste sa indeplineasca o anumita actiune, sau este coplesit de sentimente, el are nevoie de afectiune si de cineva care sa-l asigure ca nu este singur si ca totul va fi bine. Aceasta reactie reprezinta o alta metoda pentru parinte de a-si afirma autoritatea si de a-l ajuta pe copil sa capete incredere in sine. Nu ignorati copiii care izbucnesc in accese de frustrare.

Deseori copiii tipa si striga atunci cand parintii le refuza anumite placeri. Aceste accese emotionale ale copiilor sunt deseori jenante pentru parinti, mai ales cand acestea au loc in public. In loc sa actionati violent, duceti copilul intr-un loc retras si asteptati sa se linisteasca. Apoi, dupa ce criza a trecut, explicati-i ca acest comportament nu este solutia pentru a obtine ceea ce isi doresc. In niciun caz nu cedati. Ignorarea copilului – purtati-va ca si cum nu se intampla nimic anormal –  este una dintre cele mai eficiente solutii in cazul in care copilul "face urat" doar pentru ca vrea atentie. Acesta isi pierde repede interesul si se calmeaza.

In cadrul familiei, stabiliti dinainte strategia de actiune in cazul unui acces de furie din partea copilului, astfel incat sa nu fiti sabotati de sot / sotie, parinti sau socri si sa fie clar ca aveti controlul asupra educatiei celui mic si stiti cum sa abordati problema. Totodata nu refuzati categoric orice ajutor – o schimbare de perspectiva poate fi favorabila.

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu