Pielea copiilor si a adultilor reactioneaza diferit la radiatiile solare.Clasificarea pielii dupa fototip ne ajuta sa stabilim cat de rezistenti suntem la radiatiile UV.
Fiecare om se naste cu un asa numit capital solar,care reprezinta cantitatea de radiatii ultraviolete pe care le poate absorbi organismul,de-a lungul vietii.Cu cat se consuma mai mult din acel capital la varsta frageda,cu atat sunt mai mari riscurile ca mai tarziu sa apara cancerul de piele.Pana la varsta de 11 ani,expunerea la soare a copiilor trebuie facuta cu mare atentie si doar cu protectie adecvata.
Parintii cred ca daca cel mic nu s-a ars la soare inseamna ca pielea lui nu a avut de suferit si ca nu va avea nici o problema pe viitor.Total gresit!Ultravioletele sunt cele mai periculoase,actioneaza pe nesimtite-fara sa produca inrosirea pielii sau arsuri solare.Consecintele grave apar insa dupa 20 de ani.
UVA patrund si prin geam si prin nori.
Expunerea bebelusului la soare trebuie facuta cu mare grija.O data cu sezonul cald cei mai multi parinti isi duc copii la mare pentru a se bucura de soare,plaja apa.Se stie ca lumina este benefica formarii vitaminei D in organism,vitamina necesara fixarii calciului si fosforului in oase (combate rahitismul),insa expunerea la soare la ore nepotrivite poate face mai mult rau decat bine.
Pentru ca cel mic sa nu sufere arsuri sau insolatie trebuie sa respectam cateva regului:
– nu stam cu bebe afara intre orele 11-17;
– in afara acestui interval orar,atunci cand ne plimbam sau stam la plaja,trebuie sa ne asiguram ca l-am dat cu crema cu factor de protectie solara intre 30 si 50;
– sa nu-l lasam la plaja fara tricou (de preferat alb,neaparat din bumbac) si fara ceva care sa-i acopere capul (sapca,palarie,baticut);
– sa-l hidratam bine:ceai,apa,sucuri de fructe;
– ochelarii de soare sunt absolut necesari bebelusilor,acestia avand ochii mult mai sensibili decat adultii.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!