Prin continutul sau bogat in Calciu, vitamina B12 si beta-caroten, patrunjelul este un aliat de nadejde al sistemului imunitar.
Alte elemente care intra in compozitia patrunjelului si care il transforma intr-un aliment-medicament puternic sunt: cantitate apreciabila de proteine (20%), flavonoide, fier, fosfor, mangan, inositol, sulf.
Despre el am mai discutat intr-o alta postare, dar importanta lui in alimentatie m-a facut sa revin cu noi amanunte.
Putini stiu ca banalul patrunjel contine mai multa vitamina C decat multe dintre celebrele citrice, dar si alte elemente care il aduc pe primele locuri, printre alimentele-medicament impotriva infectiilor cailor respiratorii si nu numai. Dintre acestea le amintesc:
-beta-carotenul sau provitamina A care ajuta in bolile de vedere dar si in caz de infectii aparute pe fondul unui sistem imunitar deficitar,
-vitamina B12, ce contine un mineral absolut necesar pentru sanatatea globulelor rosii, Cobaltul, necesar in caz de oboseala si anemii si care ajuta in absorbtia fierului, vitaminei C, acidului folic.
-clorofila care efecte antibacteriene si antiinfectioase puternice, care se regaseste in cantitati asemanatoare celor din algele marine, vezi continuarea articolului pe razvana1221.blogspot.ro stiati ca-sanatate din natura.