ORIGINAR DIN ZONA MEDITERANEEANA,PASTARNACUL ESTE FOLOSIT IN ALIMENTATIE INCA DIN CELE MAI VECHI TIMPURI.PASTARNACUL ESTE O SURSA BUNA DE POTASIU,CALCIU,MAGNEZIU,FIER,IOD,FIBRE ALIMENTARE,VITAMINA C, VITAMINA K, ACI FOLIC.NUTRITIONISTI SUNT DE PARERE CA ESTE FOARTE BUN IN SEZONUL RECE,DEOARECE CONTINE SUBSTANTE CU EFECT BENEFIC IN TRATAREA VIROZELOR SI A INFECTIILOR RESPIRATORII SI IN REDUCERE FEBREI.DE ASEMENEA,SE SPUNE CA AJUTA LA STIMULAREA APETITULUI COPIILOR.LA PPRIMA VEDERE,PASTARNACUL ARATA CA UN MORCOV ALB SAU CA O RADACINA DE PATRUNJEL,INSA CU O AROMA DULCEAGA SI DELICATA.PASTARNACUL ESTE RECOMANDAT IN DIETA BEBELUSILOR INCA DIN PRIMELE ETAPE ALE DIVERSIFICARII. CELE MAI BUNE SUNT RADACINILE TINERE,CACI NU SUNT ATOASE.