INGREDIENTE:
-500 g ciocanele de pui
-1 ceapa
-3 catei de usturoi
-foi de dafin,piper,cimbru
-500 ml suc de rosii
-1 pahar de vin alb (100 ml)
-patrunjel tocat
-3 linguri cu ulei
-2 cutii rosii in bulion
PREPARARE:
Se spala ciocanelele de pui si se sterg cu hartie absorbanta.Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete.Uleiul se pune intr-o cratita la incins.
Carnea de pui se sareaza si se pune sa se rumeneasca .Cand s-a rumenit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute acoperite.Dupa ce s-au inabusit se scot pe o farfurie.In uleiul incins se adauga ceapa,apoi rosiile taiate.Se adauga si sucul de rosii,un fir de cimbru,piperul si foaia de dafin.
Se pune din nou carnea in cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul.Catre sfarsitul prepararii se adauga si usturoiul pisat.La servire se pune patrunjel tocat.Se serveste cu mamaliguta si cu muraturi asortate.
Daca ti-a placut aceasta reteta si vrei sa gasesti si multe altele care sa te inspire cand cauti o idee sa prepari bunatati celor dragi, vino sa vezi sectiunea noastra de Retete sanatoase. Te asteapta peste 1.300 retete gustoase!
RELAȚIILE se îmbunătățesc pentru 3 ZODII în săptămâna 6-12 ianuarie 2025
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII la finalul săptămânii 6-12 ianuarie 2025
ZODIA care face din SĂNĂTATE și BUNĂSTARE o prioritate de top în 2025, conform astrelor