Shop
Ultimele 100 de articole

obezitatea la copii

16 februarie 2011, , Vizualizări: 88

obezitatea apare la copii si adolescenti cand acestia au prea multe grasimi in corp si este de obicei cauzata atat de consumul in exces de alimente cat si lipsa de miscare.

 

probleme de sanatate asociate cu obezitatea: diabet, cardiopatie, pancreatita, probleme ale ficatului, probleme ortopedice, disfunctii in alimentatie cum ar fi bulimia.

excesul de greutate in jurul taliei ;a copii si adolescentii obezi poate de asemenea mari riscul aparitiei unpor probleme ardiovasculare si a hipertensiunii, toleranta anormala a glucozei si colesterolul.

copii si adolescentii obezi au o incredere in sine scazuta

obezitatea este cauzata de obicei de:

-consumul in exces de alimente

mesele copioase

activitatea vizica redusa

Gradul de obezitate din copilarie influenteaza gradul de obezitate la maturitate

copii suraponderali sau obezi au mai multe sanse sa ramana obezi ca adolescenti decat copii mai slabi. tot astfel, cu cat un copil se mentine obez o data cu inaintarea in varsta, cu atat mai mari sunt sansele ca el sa devina un adult obez. Adolescenta in mod special pare sa fie o perioada sensibila pentru aparitia obezitatii,

Se pare ca obezitatea in copilarie sau adolescenta mareste riscul unei sanatati precare la maturitate, indiferent daca adultul e obez sau nu. Cel mai mare risc pe termen lung pentru obezittea din copilarie este continuarea sa la maturitate, asociata cu numeroase riscuri asupra sanatatii si a calitatii vietii.

 

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu