Migdalele trebuie incluse in alimentatia zilnica. Deoarece beneficiile lor asupra sanatatii nu sunt putine. Sunt o sursa buna de proteine de origine vegetala si contin uleiuri vegetale de buna calitate.
Datorita continutului bogat in acizi grasi omega 3 previn bolile cardiovasculare si imbatranirea precoce. Iar prin aportul de vitamina E ajuta la scaderea nivelului colesterolului.
Este recomandat a se consuma 40 g-50 g de migdale zilnic, pentru a profita de aceste beneficii.
Sistem imunitar puternic
Prin consumul de migdale veti furniza organismului necesarul de minerale. Potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc, sulf – toate aceste minerale stimuleaza sistemul imunitar.
Totodata, migdalele ajuta la normalizarea valorilor tensiunii arteriale. Astfel, hipotensivii sunt sfatuiti sa consume migdale cu incredere.
Si pentru ca ofera nutrienti valorosi pentru sistemul nervos, migdalele sunt recomandate in tratarea depresiilor.
Combat oboseala
Migdalele energizeaza si previn starile de oboseala cronica si de epuizare intelectuala prin echilibrarea raportului de minerale in organism. Pentru aceasta consumati 100 g de migdale zilnic. Va veti imbunatati astfel capacitatea de memorare si de concentare.
Atentie la calorii!
Desi consumul se dovedeste benefic pentru sanatate, se sugereaza celor care au probleme cu kilogramele in plus sa fie atenti la cantitatea consumata. 100 g de migdale reprezinta 610 calorii. Asadar, nu faceti exces!
Lapte
Din migdale se obtine laptele de migdale. Acesta nu echivaleaza cu laptele de vaca, dar este hranitor si, mai ales, foarte sanatos. In cazul in care sunteti alergic la lactoza, puteti inlocui laptele animal cu cel de migdale.
Sfat!
Consumati migdale crude, nicidecum prajite. Iar daca aveti de ales intre migdalele amare si cele dulci, specialistul nostru va recomanda sa le alegeti pe cele dulci, deoarece sunt mai bogate in vitamina E si nu contin carbohidrati. Acestea sunt indicate si in dietele pentru diabetici. Cum recunoasteti o migdala dulceA Aceasta are aspect de lacrima, culoare maronie si miez alb.
Continut/100 g
Calorii: 610
Grasimi: 60-70 g
Proteine: 20 g
Calciu: 240 mg
Fier: 3 mg
Vitamina E: 24 mg
Fibre: 7 g
Deseori, migdalele sunt considerate in mod eronat ca fiind alimente prea energetice, dar de fapt consumul lor nu antreneaza cresterea in greutate. Fiind placute la gust si satioase, ele reduc consumul altor alimente si inlatura senzatia de foame. Avand in vedere ca 28 de grame de migdale au un aport energetic de 160 calorii, mai bine rontaiti un pumn de migdale in locul unei pungi cu covrigei.
Si acum putina cosmetica – Uleiul de migdale dulci
Acest ulei este unul dintre ingredientele aclamate in cosmetica, regasit in diverse produse de ingrijire. Denumirea botanica este prunus dulcis (Prunus amygdalus var. dulcus) dar la lista de ingrediente il gasiti in lb. engleza – “sweet almond oil”. A nu se confunda cu uleiul amar de migdale (bitter almond oil) care este toxic datorita continutului de amigdalin (forma de cianura). Stati linistite, nu baga nimeni asa ceva in cosmetice, studiile de toxicitate sunt concludente in acest caz.
Uleiul de migdale este utilizat foarte mult pentru masaj, multe dintre uleiurile de masaj de pe piata avand ca baza uleiul de migdale. Acesta este absorbit cu usurinta, nu lasa pielea grasa si ingrijeste datorita calitatilor emoliente si calmante.
Uleiul de migdale simplu este incolor insa cu o usoara tenta galbuie si miroase a nuci. Ii sunt atribuite urmatoarele beneficii pentru piele:
- hraneste pielea si o catifeleaza (contine o gramada de acizi grasi benefici pentru piele dar si pentru sanatate);
- poate fi folosit pentru toate tipurile de piele; este adjuvant in caz de iritatii sau inflamatii;
- este excelent pentru pielea crapata si uscata a buzelor;
- hidrateaza pielea din jurul ochilor, masajul cu ulei de migdale dulci fiind recomandat pentru atenuarea cearcanelor;
- previne imbatranirea pielii si netezeste ridurile;
- hraneste scalpul si netezeste cuticulele parului, oferind stralucire;
- inlatura machiajul, chiar si rimelul rezistent la apa;
- multe persoane care au pielea sensibila si predispusa la eruptii cutanate (gen acnee) au afirmat ca acest ulei nu cauzeaza eruptii.
Il puteti utiliza in cel mai simplu mod, si anume ca ulei de corp si fata dupa baie sau dus, aplicat si masat pe pielea umeda sau amestecat cu putina crema sau lotiune. Pentru par acesta poate fi masat pe scalp si firele de par inainte de spalarea parului. Sau va puteti prepara propriul ulei de masaj, adaugand cateva picaturi de ulei esential.
Am masat uleiul de migdale dulci pe fata si in ciuda faptului ca am avut pielea uleioasa cam o ora pana ce a fost absorbit, senzatia a fost super, m-a scapat de uscaciune ca iar incepusem sa ma cojesc pe nas.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!