LAPTELE ESTE,CU SIGURANTA,UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE SI FOLOSITE PRODUSE ALIMENTARE.IL CONSUMAM APROAPE ZILNIC,INDIFERENT DE FORMA LUI, SIMPLU SAU PROCESAT SUB FORMA UNOR PRODUSE DERIVATE.CALD SAU RECE,DULCE SAU SARAT,SIMPLU,IN PRAJITURI,PLACINTE SAU CHIAR FELURI DE MANCARE,LAPTELE ESTE EXTREM DE FOLOSITOR ORGANISMULUI UMAN.BOGAT IN VITAMINELE D SI K ,LAPTELE ESTE UN EXCELENT INTARITOR AL SISTEMULUI OSOS.IODUL CONTRIBUIE IN MOD SEMNIFICATIV LA BUNA FUNCTIONARE A GLANDEI TIROIDE.VITAMINELE B2 SI B12 CARE SE REGASESC IN LAPTE AJUTA LA SANATATEA FUNCTIILOR CARDIOVASCULARE.
DAR MAI PRESUS DECAT ACESTE CALITATI,CALCIUL ESTE CEL MAI CUNOSCUT AGENT POZITIV CONTINUT DE LAPTE.NU NUMAI CA AJUTA SI EL LA INTARIREA OASELOR,DAR ARE O SERIE INTREAGA DE ACTIUNI BENEFICE ORGANISMULUI UMAN:APARA COLONUL IMPOTRIVA CELULELOR CANCEROASE CARE POT APAREA IN URMA CONSUMULUI DE MATERIALE CHIMICE;PREVINE DURERILE DE CAP;PREVINE OBEZITATEA LA COPII;II AJUTA PE ADULTI SA PIARDA DIN GREUTATE(LAPTELE SARAC IN GRASIMI);IN CAZUL FEMEILOR,CONSUMUL REGULAT DE PRODUSE LACTATE SCADE CU PANA LA 45% SANSELE DE DOBANDIRE A CANCERULUI DE SAN-CAND FEMEILE SUNT DUPA MENOPAUZA,SI CU 65% IN PERIOADA PREMENOPAUZA.
„CELE MAI CUNOSCUTE DERIVATE”
LAPTELE DE ORIGINE ANIMALA SE OBTINE DE LA VACA(CEA MAI MARE SI FOLOSITA CANTITATE PE PLAN MONDIAL),OAIE,CAPRA,BIVOLITA,CAMILA,IAPA,FEMELA IAC.SI BALENA PRODUCE LAPTE DAR ESTE EXTREM DE BOGAT IN GRASIMI,PESTE 50% SI NU ESTE DESTINAT CONSUMULUI UMAN.IAURTUL,UNTUL,SMANTANA,BRANZA,CASCAVALUL SI KEFIRUL SUNT CELE MAI CUNOSCUTE DERIVATE DIN LAPTE.APOI CA MOD DE SERVIRE,LAPTELE ESTE FOARTE MULT INTREBUINTAT LA MICUL DE JUN.EXISTA O SERIE DE MANCARURI CARE SE POT FACE CU AJUTORUL LAPTELUI,DE LA PRAJITURI SAU PLACINTE PANA LA SPECIALITATI MAI EXOTICE.UNUL DINTRE CELE MAI DIETETICE SHAKEURI ESTE PE BAZA DE LAPTE,ALATURI DE BANANE SI DE ALTE FRUCTE.INGHETATA ARE LA BAZA LAPTELE
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!