In postul asta va recomand niste jucarii ceva mai scumpute. Dar foarte cool. Si pe care va rog sa nu le oferiti copiilor vostri decat ca rasplata pentru o mare reusita personala de-a lor.
Pentru a sintetiza, astazi vorbim despre trotineta electica, ATV-ul pentru copii si skate-ul electric.
Trotineta electrica exista in mai multe variante. Una dintre ele, cred ca cea mai ieftina, este aceasta (http://www.tvproducts.ro/trotineta_electrica.html). Genul asta de inventie incurajeaza copii si le da un motiv sa iasa din casa. Mai mult, cu toate ca nu pare, este si consumator de energie a copilului, in timp ce consuma si baterii. Asta pentru ca il pune pe cel mic la munca. Piticul va fi tentat sa puna si el piciorul jos, sa dea viteza mai mare.
Trotineta asta il incurajeaza sa se agite si sa consume energie…si noi acolo vrem sa ajungem… nu-i asa? Ca doar le dam recompense dulci in fiecare zi 🙂
Ce presupune? O trotineta clasica, dotata cu un motor electric si cu un set de baterii. Nimic complicat, nu merge cu viteza mare (16-20 km/h, depinde de model), poate fi folosit de copii de la 5-6 ani si pana la… 50-60 (copii mari). Aproape inofensiva (ar putea fi purtata o casca de protectie, just-in-case…). E fun.
Pretul? Pleaca de la cateva sute de lei si ajunge la… dar nu ne intereseaza pe noi la cat ajunge, ca n-avem de gand sa cheltuim bugetul familiei pe 10 luni pentru asa ceva, nu? Hai sa spunem ca una buna si fiabila costa in jur de 1.000 lei, dar nici cu cea de 500 nu mi-e rusine.
A doua chestie, dar care nu e electrica, pe care vi-o recomand azi este ATV-ul pentru cei mici.
Aici… vorbim despre un buget destul de mare, nu mai e de joaca. Adica vorbim de un second-hand undeva la 1.500 euro, iar unul nou, in medie, cam 4-5.000 de euro. E mult, mai ales ca nu stiu cat timp aveti sa iesiti cu copilul la plimbare cu el, e nevoie de garaj, remorca pentru el… o sa ma intrebati de ce l-am mai adus in discutie, este?
Ei bine… poate fi inchiriat! Si asa scapati de toate problemele, insa va incurajati copiii sa foloseasca un utilaj care le dezvolta mai multe abilitati:
– coordonarea maini –picioare
– simtul dinamicii corpurilor aflate in miscare (pe romaneste… cum sa stea pe el ca sa nu cada);
– atentia distributiva
Fiica-mea se descurca foarte bine pe el, ea are acum 8 ani si ceva si nu mai are probleme cu manuirea lui, ba din contra. Si, credeti-ma, distractia este nemasurabila!
A treia jucarie electrica… este pentru tatici sau pentru adolescenti! Este un skate-board electric, complet ecologic si… mega-distractiv! – un exemplu
Oricum ar fi… fara echipament de protectie nu se poate!
Nu va luati dupa simpaticii din filmuletele de pe site-ul lor, au cicatrici cate am eu zile de viata!
Acestea fiind zise… sa ne fie copiii sanatosi, fericiti si cu parinti multumiti de ei!