Da, da, am implinit 5 lunisoare si tanti doctora ne-a vazut, ne-a evaluat si a decis ca suntem apta sa ne ridicam cu un pas in sus si sa papam si noi un pic mai …altfel! 🙂
Ioana nu stie ce i se pregateste insa eu am inceput deja antrenamentul : joc de glezne, flotari, trag aer in piept, intind bratele si le rotesc si imi spun de mii de ori: „O sa fie bine! O sa fie bine! Ce, in final, a ramas vreun copil la stadiul de biberon cu lapte?” :)) Sau mai pe romaneste :”Curaj gaina, ca te tai!” Ei, nu vreau sa par a fi o mama disperata, pana acum n-am fost, am mai exagerat cu grija uneori insa acum parca Dumnezeu mi-a asternut o liniste in suflet legat de marele moment al diversificarii.
Deci sa ne intelegem: pana acum, Ioana nu a mancat decat laptic, de la mine sau din biberon. Nu apa, nu ceai, caci doamna doctor ne-a spus ca e suficient de hidratata prin laptele mancat. Saptamana trecuta insa i-am dat un test: i-am dat o jumatate de mar in manute! S-a repezit sa il apuce si logic, ca orice lucru care poposeste in mainile ei, l-a dus la gura. Si…supriza! A facut ochii mari a mirare, a facut o pauza si apoi a inceput sa linga cu o mare placere toata suprafata dulce a marului. Da, da, e semn ca o sa ii placa sucul de mar, caci va veni si vremea lui.
Asadar, la control am primit si viitoarea dieta a domnisoarei Ioana pentru aceasta luna.
Vom incepe cu masa de pranz constand in supa de legume, pasata, data cu lingurita. Intai o lingura, apoi a doua zi vom da doua linguri si tot asa, vom creste portia. Vom introduce treptat si un pic de ulei de germeni de porumb sau de samburi de strugure in supa aceasta, iar peste un timp incepem sa adaugam si carnea pasata impreuna cu legumele. S-a ales aceasta varianta de inceput datorita faptului ca s-a dovedit de n ori ca bebelusii prefera gustul dulce si cand dau cu gura de gustul legumelor, le refuza.
Peste doua saptamani vom introduce si gustarea de la 10 (la noi e cam 11) constand in mar ras la inceput, pentru ca apoi sa il amestecam cu branza de vaci, facuta in casa din lapte si iaurt.
Cum n-am vrut sa ma ia pe nepregatite aceasta operatiune, in seara asta m-am testat sa vad daca imi iese branza de vaci: am pus pe fon un ibric in care am turnat cam 200 ml lapte iar cand a dat in clocot, am pus vreo doua linguri de iaurt.Am lasat sa mai fiarba si apoi am vazut minunea: a inceput sa se formeze branzica. Am oprit focul, am strecurat prin sita continutul si au rezultat cam doua linguri de branza de vaci care este superba la gust, nu se compara cu cea din comert care mereu si mereu e acra si abia o inghit. Am fost multumita de produs, asa ca i-am spus Ioanei: „Mami, de acum nu mai e decat un pas!”
Nu stiu cand voi incepe cu supa de legume. Zilele astea…
Pana atunci, ma mai antrenez! Poate mai descopar lucruri noi intre timp! 🙂
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!