STOC EPUIZAT! Icoana copiilor scolari: Maica Domnului VREDNICA ESTI - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

STOC EPUIZAT! Icoana copiilor scolari: Maica Domnului VREDNICA ESTI

Sfatulparintilor » Blogul tău » STOC EPUIZAT! Icoana copiilor scolari: Maica Domnului VREDNICA ESTI
icoana vrednica esti

 

Icoana Maicii Domnului numita „Axion Estin”, ceea ce inseamna „Vrednica Esti”, este una dintre cele mai renumite si iubite icoane din Biserica Ortodoxa. Icoana este pastrata in biserica Protaton, biserica centrala si cea mai veche din intreg Sfantul Munte Athos.. Aceasta icoana este legata de o minune petrecuta in chilia unui calugar, numita astazi „Chilia Axion Estin”.

Icoana il infatiseaza pe Iisus la o varsta mai mare, in bratele Fecioarei Maria. Traditia spune ca aceasta icoana este folositoare copiilor, indeosebi celor care sunt la scoala si au nevoie de protectie, concentrare, spor la invatatura si ajutor in comunicare, indeosebi datorita legaturii icoanei cu Arhanghelul Gavril. Icoana se amplaseaza in camera copilului sau in locul unde acesta invata.

Icoana este lucrata pe lemn de calugari de pe Sfantul Munte Athos, este tratata cu apa sfintita, miruita si sfintita. Pe verso este certificatul de garantie care confirma producerea sa in Grecia pe Muntele Athos.

Dimensiune: 13 cm x 18 cm.

Pret: 65 lei + costul transportului.

Transportul poate fi prin curier sau prin Posta Romana, la alegere.

Plata se face in sistem ramburs la posta sau la curier.

 

Coletul va sosi de la firma SC EVALUARI IMOBILIARE SRL, firma detinatoare a siteului www.sfatulparintilor.ro

 

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

 

In partea de jos a icoanei este inscriptionat de calugari “Agion Oros” (“Sfantul Munte” in greaca). .

 

Povestea si semnificatia icoanei Maicii Domnului Vrednica Esti:

Icoana „Axion estin” a Maicii Domnului este pomenită în ziua de 11 iunie, când se comemorează minunea apariţiei Arhanghelului Gavriil, cu completarea rugăciunii „Ceea ce eşti mai cinstită…”. Locul minunii a fost lângă schitul Protaton, în chilia unui călugăr şi a ucenicului său, la 11 iunie 982.
După această minune, Icoana a fost transferată în biserica Protaton. Chiar şi chilia unde a avut loc vizita Arhanghelului a primit numele „Axion estin”. Piatra pe care a scris Arhanghelul ca pe hârtie s-a păstrat şi a fost dusă prin hotărârea Patriarhiei de Constantinopol în palatul imperial „Sfântul Ştefan”.
Sfântul Cosma melodul (14 oct.) alcătuise în anul 720 rugăciunea „Ceea ce eşti mai cinstită…”, intrată rapid în cult. Arhanghelul Gavriil a fost cel prin care Dumnezeu a binevoit să o completeze, care s-a arătat în chip de călugăr ucenicului din Athos. Icoana în faţa căreia s-au rugat împreună ucenicul şi Arhanghelul era de tip Eleousa, care, pe parcursul rugăciunii şi o vreme după aceea, a strălucit cu lumină nepământească.
Gavriil Arhanghelul a fost primul care a rostit (sau a cântat) „Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi preanevinovată şi Maica Dumnezeului nostru”, urmând abia apoi „Ceea ce eşti mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul L-ai născut, pe tine cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu te mărim”.
Minunea nu e lucru de mirare, pentru că „se cuvenea”… o rugăciune de preacinstire a Maicii Domnului, alcătuită şi de îngeri şi de sfinţi, pentru Împărăteasa îngerilor, cea fără de asemănare între sfinţi.
Cuvintele de înger s-au imprimat în inima ucenicului care le-a dorit scrise spre păstrare. Se cunoaşte că în acest fel s-a arătat cine era călugărul venit în chilie, la privegherea de noapte, căci Gavriil Arhanghelul a scris cu degetul pe o ţiglă (după alte surse, pe o piatră), cuvintele de completare. De-acolo, rugăciunea s-a răspândit în forma completă, în toată Ortodoxia, după îndemnul mesagerului ceresc.
Mai mult, imnul „Cuvine-se cu adevărat” a fost introdus la puţin timp după minune în cadrul Sfintei Liturghii, imediat după sfinţirea darurilor de Pâine şi Vin. Auzim acum, înaintea Mântuitorului prezent prin Sfintele Daruri, cum se aduce laudă Maicii Acestuia, prin guri de oameni şi glasuri îngereşti.

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

Despre Muntele Athos din Grecia, Halkidiki:

Muntele Athos este un munte si peninsula in Halkidiki, Macedonia, Grecia. Considerat patrimoniu universal si stat cu guvernare de sine statatoare in Republica Elena, Athos este locul unde se gasesc 20 manastiri ortodoxe celebre aflate sub directa jurisdictie a patriarhului din Constantinopol. Today Greeks commonly refer to Mount Athos as the “Holy Mountain”

Muntele Athos este singurul loc din Grecia dedicat in totalitate rugaciunilor si preaslavirii lui Dumnezeu. De aceea el este numit Sfantul Munte.

Sfantul Munte are 350 kilometri patrati. Frumusetea naturala a acestui loc este extraordinara.

Nu este permis decat accesul barbatilor pe Muntele Athos, care este numit “Gradina Fecioarei” de catre calugari. Numai barbati trecuti de 18 ani care sunt crestin ortodoxi au permisiunea sa traiasca pe Athos, fie ca si calugari ori muncitori.

Conform traditiei, Fecioara Maria naviga impreuna cu Sfantul Ioan de la Joppa spre Cipru ca sa viziteze pe Lazarus. Din cauza vremii neprielnice, vasul a trebuit sa ancoreze aproape de portul Klement, actualmente locul unde se gaseste manastirea Iviron. Fecioara Maria a coborat pe mal si, uluita de frumusetea naturala salbatica a muntelui, ea l-a binecuvantat si si-a intrebat Fiul daca aceasta poate fi gradina Ei. O voce s-a auzit spunandu-i: “Fie ca acesta sa fie mostenirea si gradina Ta, un paradis si un loc de salvare a tuturor sufletelor ce cauta sa se salveze.”.

Din acel moment, Sfantul Munte a fost consacrat drept Gradina Maicii Domnului si a fost interzis accesului oricarei alte femei in afara de Sfanta Fecioara care isi face des aparitia printre calugari, testandu-le credinta, conform marturiilor culese de la calugari la fata locului. Numai calugarii cu har foarte mare ii pot simti prezenta Fecioarei printre ei, aceasta fiind o alta forma de a se face distinctia intre nivelele si intensitatea credintei celor ce o preaslavesc pe Sfantul Munte.

Comenzile se primesc pe email: office@sfatulparintilor.ro

Data articol: 15/10/2014