Fructe si legume modificate genetic- invata sa NU le cumperi!!! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Fructe si legume modificate genetic- invata sa NU le cumperi!!!

Sfatulparintilor » Blogul tău » Fructe si legume modificate genetic- invata sa NU le cumperi!!!

   Trebuie sa recunosc ca, de cand cu bebe prin casa, am invatat sa fiu mult mai atenta la ceea ce cumpar, incercand pe cat posibil sa-i ofer un stil de viata sanatos. Ceea ce este si mai bine e faptul ca mami si tati se preocupa mai nou in egala masura ca atat ei cat si mogaldeata sa stea cat mai departe de alimentele periculoase.

  Recunoasc ca nu reusesc intotdeauna, dar incerc imediat sa "remediez" eventualele probleme atunci cand apar, intrucat mai am muuuuuulte de invatat:)  Totodata am citit si citesc o gramada de articole referitoare la pericolele care se pot ascunde in mancarea pe care o preparam sau cumparam, atat pentru noi cat si pentru cei mici.

  Probabil ca unii stiu, altii doar au auzit de sistemul de "codificare" foarte bun si clar, ce ne ajuta extrem de mult sa recunoastem daca fructele sau legumele pe care le cumparam sunt sau nu modificate genetic.

  Codul se trece pe eticheta autocolanta lipita pe coaja fructelor si a legumelor, sau pe ambalaj, cum se poate intampla de exemplu la  mandarine, portocale, minole,  pe care le gasim in acele plasute.

 

 

   Codul respectiv poate fi format din 4 sau 5 cifre, astfel:

(Sursa foto: Multumesc mult Ina pentru poza- )

  • Atunci cand codul este format din 4 cifre,  inseamna ca acel produs a fost crescut intr-un mediu normal, nu este modificat genetic, dar nu este Bio! -asa cum se vede si in imaginea de mai sus, unde codul marcat este 4021.         
  • Cand codul trecut pe eticheta este format din 5 cifre, iar prima cifra e 9, puteti fi sugur ca acel produs este BIO.
  • Atentie insa la codurile formate din 5 cifre si care incep cu cifra 8– acest lucru inseamna ca ceea ce urmeaza sa cumparati a fost modificat genetic…so if you see this, drop it! (de ex. 86374)

      Poate ca unii stiati de acest lucru, sau poate nu, insa asa cum am inceput eu sa am acest "defect":)…to look after the numbers…poate se va lua si la altii. :)..si atunci voi sti ca aceste randuri au avut o finalitate.

 

Enjoy your good and tasty fruits and vegetables!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data articol: 04/02/2011