Shop
Ultimele 100 de articole

diversificarea-decizii cheie pentru o crestere sanatoasa

02 martie 2011, , Vizualizări: ...

 

Daca in primele 4-5 luni de viata ale bebelusului nutritia echilibrata era asigurata doar de laptele matern, sau formula, in cazul in care mama nu putea sa alapteze, incepand de acum nevoile cresc. ..odata cu ei!

Diversificarea devine o etapa plina de surprize pentru intreaga familie. Echilibrul nutritional este cheia unei diversificari corecte, de avut in vedere pe parcursul intregii zile, incepand de la micul dejun pana la masa de seara. Prima experienta a bebelusului in raport cu hrana diversificata trebuie sa fie una placuta.

Trebuie sa alegem alimente cu gust delicat si consistenta moale pentru ca, ar fi bine sa nu uitam, hrana reprezinta mai mult decat o experienta fizica, un pas important si pe plan emotional. Primele intalniri cu hrana solida pun bazele modului in care viitorul adult se va raporta la mancare. Asadar diversificarea consta in trecerea de la o dieta bazata exclusiv pe lapte la una care include si hrana solida.

Procesul diversificarii reprezinta o sansa pentru bebelus sa isi manifeste din plin personalitatea.

Regula cea mai importanta pentru a-i imprima copilului obiceiuri de hranire sanatoasa este sa ii fie oferite spre testare cat mai multe gusturi

Daca intampinam greutati nu trebuie sa ne descurajam , trebuie sa fim optimisti si sa ne adaptam ritmului bebelusului, care e unic si nu trebuie comparat cu al altui bebelus

Poate dura pana la 15 incercari pentru ca bebelusul sa accepte unele feluri de mancare, tentative intre care trebuie sa facem pauza.

Primele mese cu hrana solida merita filmate sau fotografiate, ne vom aduce aminte mereu cu drag de aceste momente.

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu