De multe ori ma simt vinovata ca nu inteleg poate indeajuns de bine cand bebe e sictirit, nervos, agitat, si asta se intampla indeosebi din cauza dintisorilor, dar tot de atatea ori m-am si intrebat oare cum pot bebelusii si copiii in general sa suporte "durerile dintisorilor de lapte". Nu am gasit un raspuns ferm, insa de-a lungul unui anisor pe langa mogaldeata nostra, am ajuns la concluzia ca toti copiii sunt mult mai puternici decat noi, si nu ma refer aici doar la durerile dintisorilor.
Acum, la un an si un pic, dupa ce ne-am chinuit putin cu maselutele, se pare ca ne dau de furca mai mult decat credeam caninii! Surpriza a fost ca au erupt toti 4 o data, asa ca avem in gurita patru coltisoare ascutite ce ne dau mari batai de cap, mai ales in timpul zilei, la mancare….fapt pentru care suntem destul de mofturosi, iar mami este si ea trista, deoarece copilul nu papa si doi ca-l vede pe el asa agitat.
Dar oricum noi ne ocupam de dintisorii nostri zilnic, iar baietelului ii place enorm ca il spal pe dintisori si ii periez tacticos. Nu a facut mutrite niciodata, probabil inca percepind acest lucru ca pe o joaca, avand in vedere ca asa am si inceput: arata-mi dintisorii sa ii facem titi , titi :).
Stim deja, ca vorba aia ne-am informat, cat de importanta este ingrijirea dintisorilor de lapte, chiar daca acestia nu sunt permanenti, intrucat atata timp cat sunt sanatosi, pe termen lung rezultatul va fi o dentitie frumoasa pentru copil, si un zambet atragator:)
Folosim, asa de pe la un anisor, pentru spalatul dintisorilor o periuta speciala, "degetar" , pasta de dinti pentru bebelusi si, bineinteles inceram sa stam departe de dulciuri, intrucat sunt periculoase pentru sanatatea dentara a copilasului.
Noi, in calitate de parinti , trebuie sa stim cum sa –i invatam pe copii faptul ca trebuie sa aiba grija de dintisorii lor, se stie sa se spele corect si sa aiba o alimentatie sanatoasa!
Acum sunt citite aceste articole
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!