Dieta de slabire pentru iarna - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Dieta de slabire pentru iarna

Sfatulparintilor » Blogul tău » Dieta de slabire pentru iarna

Iarna alimentatia este mult mai calorica decat in restul anotimpurilor, resursele de legume si fructe proaspete sunt mai scazute iar organismul ne cere alimente grase pentru ca sufera stresul dictat de temperaturile scazute.

Frigul reprezinta un stres important pentru organismul nostru care reactioneaza prin declansarea poftelor pentru mancaruri foarte calorice: carne, preparate grase sau prajite, cresterea poftei de mancare etc.

Pentru a evita luarea in greutate pe timp de iarna va propunem o dieta care sa va echilibreze metabolismul fara insa a va permite excese.

Dieta de slabire in sezonul rece

Este o dieta care va permite sa alegeti din alimentele dorite ceea ce va place, dar respectand cateva conditii de mai jos:
Aveti voie maxim doua preparate cu carne pe zi;
Nu mancati mai mult de un fel de mancare la o masa. De exemplu la pranz consumati doar felul doi, sariti peste antreu, supa si desert. Sau numai supa/ciorba, sarind peste restul felurilor de mancare.
Consumati numai apa si bauturi calde preparate de dumneavoastra: ceaiuri, limonade fierbinti, suc de mere fierbinte, lapte cald etc.
Nu sariti peste nicio masa din zi din cele prezentate mai jos.
Nu consumati niciun preparat prajit;
Carnea o puteti combina doar cu legume, exceptand cartoful, orezul, pastele;
Cartoful, orezul si pastele le puteti combina cu cereale sau legume;
Fructele se consuma in masa separata, de preferat sa constituie cele doua gustari din zi;
Inainte de fiecare masa beti un pahar cu apa;
nu consumati mai mult de o felie de paine la masa, indicat este sa mancati complet fara paine.

Alimente indicate in dieta

Carne de pui, peste sau curcan

Este indicat sa consumati zilnic o portie de carne, aceasta nu trebuie sa depaseasca volumul unei palme. Puteti alege carne de pui, peste sau curcan.

Masa de carne o puteti consuma la masa de pranz ca friptura la gratar cu aburi sau cuptor ori preparata cu alte alimente in garnituri, supa de perisoare etc. Masa cu carne este indicata la pranz sau seara.

Data articol: 09/02/2012