Shop
Ultimele 100 de articole

Despre Dragoste…

13 decembrie 2010, , Vizualizări: ...

Dragostea este cel mai inaltator sentiment, despre care numerosi scriitori au cugetat. Citeste mai jos cateva dintre citatele despre iubire, pentru a iti umple sufletul cu mierea cuvintelor.

 

"Dragostea mea, nu te iubesc pentru mine nici pentru tine nici pentru amandoi impreuna, nu te iubesc fiindca sangele m-ar indemna sa te iubesc, te iubesc fiindca nu esti a mea, fiindca te afli de partea cealalta, acolo unde ma inviti sa sar si eu nu pot face saltul, fiindca in strafundurile posesiunii nu esti in mine, nu te cuprind, nu trec dincolo de trupul tau, de rasul tau, exista ceasuri cand ma munceste gandul ca tu ma iubesti, ma chinuieste iubirea ta care nu-mi serveste drept pod, caci un pod nu se sustine dintr-o singura parte…" (Julio Cortazar – "Sotron")

"Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor para fi adormite in armonia raiului." (William Shakespeare)

"O mare durere sa iubesti, o mare nenorocire sa scapi de aceasta durere" – Ion Luca Caragiale

"Dragostea este misterul intre doi oameni, nu asemanarea dintre ei" (John Fowles – "Magicianul")

"Maine sa iubeasca cel care n-a iubit niciodata si cel care a iubit sa iubeasca maine." (John Fowles – "Magicianul")

"Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine." (Gabriel Garcia Marquez)

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume." (Gabriel Garcia Marquez)

"In dragoste nu trebuie sa iti ceri iertare niciodata…" (Erich Segal – "Poveste de iubire")

"Sa-ti spun ce este dragostea adevarata. E credinta oarba, umilinta fara preget, supunere desavarsita, incredere si daruire impotriva ta insuti, impotriva lumii intregi. Dragostea inseamna sa iti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi." (Charles Dickens – "Marile sperante")

"Sa darui totul, sa sacrifici totul fara speranta de rasplata; asta inseamna iubire." (Albert Camus)

"Nimeni nu reuseste sa puna in lanturi tunetul, dupa cum nimeni nu e in stare sa patrunda in raiul celuilalt cand se la sa in voia dragostei." (Luis Sepulveda – "Batranul care citea romane de dragoste")

"Orbit de privirea-ti, sunt orb pentru ca nu ma vezi, mut pentru ca nu-mi vorbesti si fara memorie pentru ca nu ma ai in minte" (Umberto Eco – "Insula din ziua de ieri")

"Iubirea nu poate fi cumparata: femeile care se vand nu fac in fond decat sa se inchirieze; se poate insa cumpara visul; aceasta marfa impalpabila sa vinde sub numeroase infatisari." (Marguerite Yourcenar – "Obolul visului")

"Mitul androginului si cel al Evei care se naste din coasta lui Adam sunt metafore poetice care, fara sa explice de fapt nimic, spun tot ce se poate spune despre dragoste." (Octavio Paz – "Dubla flacara. Dragoste si erotism")

"Dubla fascinatie in fata vietii si a mortii, dragostea este cadere si zbor, alegere si supunere." (Octavio Paz – "Dubla flacara. Dragoste si erotism")

"Acum mi-ar placea sa ma opresc un pic din goana pentru ca gasesc ca viata e frumoasa cu tine." (Anna Gavalda – "O iubeam")

"Asa ca voi veni sa te vad cand se va face dimineata si, din felul in care te voi privi, vei sti ca te iubesc, ca sunt tulburata de vocea ta, de ochii tai, de zambetul tau stralucitor si de sunetul pasilor tai. Te voi vedea si sunt fericita, inspaimantator de fericita, pentru ca sunt aproape de tine" (Anaïs Nin – "Incest")

"E poate adevarat ca nu existam cu adevarat pana cand nu ne vede cineva existand, nu vorbim cu adevarat pana cand nu intelege cineva ceea ce spunem, in esenta, nu suntem pe de-a-ntregul vii pana cand nu suntem iubiti." (Alain de Botton – "Eseuri de indragostit")

"Nu sunt un bun indragostit, altminteri as fi cu tine acum. As fi langa tine si nu mi-as folosi dorul ca pe o dovada ca mai am sentimente. (…) Mi-e teama sa traiesc altceva decat asteptarea." (Leonard Cohen – "Joaca preferata")

"Dragostea infranta este si ea o comoara si cei care aleg sa traiasca fara iubire nu castiga nimic." (Salman Rushdie – "Ultimul suspin al Maurului")

"Pentru ca cel care trebuie sa vina va veni. Altfel, dragostea nu este decat un pahar cu apa dat peste cap…" (Andrei Makine – "Femeia care astepta")

 

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu