Wikipedia spune asa: Dragobetele este o sărbătoare românească celebrată pe = 24 februarie sau în unele locuri pe sau la 28 februarie, l, 3 și 25 martie. Sărbătoarea de Dragobete este considerată echivalentul românesc al sărbătorii Valentine's Day , sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Etimologia cuvântului a fost dezbătută de numeroși etnologi și filologi, propunându-se variate explicații pentru originea sa. Tradiții se păstrează cu precădere în sudul și sud-vestul României. Biserica ortodoxă din Republica Moldova a contestat materialul prezentat de Partidul Liberal pentru a promova această sărbătoare
Dragobetele este o sarbatoare mai veche cu cel putin cinci secole decat concurenta Valentine's Day . Din pacate Dragobetele nu a reusit sa intre in "circuit", nu s-a internationalizat si mondializat precum Ziua Indragostitilor de pe 14 februarie, ba din contra, si-a pierdut din atentia de odinioara.
Pai, Dragobetele este fiul Babei Dochia, maicuta batrana si cam nesabuita. Fecioru nu se abate prea mult de la linia maternala: este neastamparat si navalnic. Ziua lui pica, precum a mamei sale, tot iarna, pe 24 februarie, si e un fel de "start" al amorului in noul an.
Barbatii mai in varsta par sa fi fost singurii care aveau si alte preocupari, afara de cele erotice. Probabil fiindca nu ai puteau alerga pe campii pentru un simplu sarut, ei ramanand prin curte.
Pana la urma, se pare ca lui Dragobete i s-a cam stricat afacerea. Din nebagare de seama, spune o legenda, el i-a incurcat cararile Maicii Preciste, iar aceasta l-a transformat intr-o buruiana numita Năvalnic.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!